Galaţi: Măştile gratuite de la Guvern, aşteptate cu nerăbdare în mediul rural Recomandat

Luni, 07 Septembrie 2020 16:03
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii cu venituri mici primesc măşti gratuite pentru a se proteja de noul coronavirus. Guvernul României a emis în luna mai ordonanţa de urgenţă care prevede alocarea măştilor de protecţie către autorităţile publice locale, venind astfel în sprijinul familiilor defavorizate. 3.572.000 de măşti au ajuns sâmbătă, 05 septembrie 2020, la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi. Luni, 07 septembrie 2020, cele mai multe primării au trimis maşini pentru a-şi ridica măştile cuvenite. În cele mai multe cazuri, de astăzi (n.r. - luni, 07 septembrie 2020), măştile au şi ajuns la cei nevoiaşi.

„Am primit de la Guvernul României 3.573.000 de măşti, care vor fi distribuite către toate primăriile din judeţul Galaţi. Sâmbătă şi duminică au fost programate 40 de primării, dar, din păcate, nu au ajuns decât 20 de primării să ridice măştile. Sperăm ca în cursul zilei de astăzi (n.r. - luni, 07 septembrie 2020) să ajungă toate primăriile să ridice măştile ce le sunt repartizate. În judeţul Galaţi sunt 71.470 de beneficiari. Vorbim de persoane care au venitul minim garantat, alocaţie de sprijin familiar, pensionari care nu au decât 704 lei pensie de la bugetul de stat şi persoanele cu handicap. Sunt măştile pentru persoanele defavorizate, aşa cum au fost alocate prin ordonanţa 78 a Guvernului României. Sunt suficiente măşti pentru cele două luni, aşa cum prevede textul actului normativ“, a precizat Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi.

La depozitul din oraş, maşini ale primăriilor din judeţ veneau una câte una şi aşteptau la coadă să preia măştile. „Noi aşteptăm să ridicăm măştile, suntem de la Piscu. Oamenii tot ne-au întrebat când vin măştile de la Guvern. La noi lumea chiar poartă măşti la magazine, în instituţii. Aveau oamenii nevoie“, spunea Ecaterina Ungureanu, asistent social Primăria Piscu sosită să ridice măştile. În alte comune, cum ar fi Slobozia Conachi, distribuirea măştilor a început aproape imediat după ce cei cu venitul minim garantat, care au şi ajutat de altfel la descărcarea cutiilor, au terminat treaba. „Tot am cumpărat măşti, dar sunt scumpe şi de fapt le spălam, le refoloseam şi pe astea de unică folosinţă. Ce să facem, de unde bani de o mască pe zi, una nouă mereu?“, spunea un localnic din Slobozia Conachi. Pentru fiecare persoană care se încadrează în categoria celor defavorizate se dau 50 de măşti gratuite. În câteva zile, măştile ar trebui să ajungă peste tot în judeţ.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu