Galaţi: Sute de şoferi de TIR, în cozi kilometrice către punctul de trecere al frontierei Recomandat

Vineri, 15 Iulie 2022 15:41
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spre Punctul de Trecere al Frontierei Galaţi-rutier sunt, după atâtea săptămâni, în continuare cozi ce se întind pe kilometri spre intrarea în vamă, în care sunt prinse sute de TIR-uri. Majoritatea sunt din Ucraina şi se întorc acasă către Odesa mai ales, dar şi către Kiev, încărcate cu combustibil, dar şi cu alte mărfuri. Au însă mult de aşteptat. „Eu de două zile stau, dar sunt şi care au stat trei. E cam greu aici în câmp cu apa, cu mancarea, cu toaleta. Nu aveam ce face. Se merge greu şi aici, dar şi în Republica Moldova”, spunea un şofer de TIR ucrainean.

tir 2

Închiderea porturilor mari în urma războiului cu Rusia a determinat ca mare parte din mărfuri să fie transportate cu TIR-urile şi peste tot, din cauza creşterii volumului de marfă, sunt blocaje şi întârzieri. „În ultimele săptămâni, pe sensul de ieşire din România s-au format cozi de camioane datorită volumului foarte mare de mărfuri redirecţionate pe căile de transport rutier ca urmare a războiulului din Ucraina. Aceste cozi s-au format şi din cauza capacităţii limitate de procesare de către autorităţile competente din Ucraina”, a precizat Dorin Nistor, şef vamă Galaţi-Giurgiuleşti.
Acesta precizează că s-au luat şi măsuri de fluidizare a traficului pe partea românească: „În contextul creşterii valorilor de trafic şi a numărului mare de automarfare care tranzitează Punctul de Trecere al Frontierei Galaţi-rutier, au fost adoptate o serie de măsuri pentru fluidizarea traficului. Astfel, se efectuează controlul de frontieră cu prioritate pentru camioanele goale şi cele care au marfă perisabilă, s-au creat fluxuri suplimentare de control. Din păcate, atâta vreme cât este un volum mare de trafic şi cât nu există concordanţă în măsurile de fluidizare pe ambele părţi ale frontierei, situaţia va dura”.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu