„Galatiensis 17” - ample exerciţii în teren ale forţelor de ordine, în pădurea Gârboavele

Vineri, 21 Aprilie 2017 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 24 – 25 aprilie 2017, în judeţul Galaţi se va desfăşura exerciţiul combinat de comandament şi forţe în teren „Galatiensis 17”, la care vor participa structuri componente ale Sistemului Naţional de Ordine şi Siguranţă Publică, având drept scop dezvoltarea capacităţii de interoperabilitate în sistem integrat, precum şi verificarea capacităţii de reacţie şi intervenţia forţelor de ordine, în diferite situaţii.
Pentru a da un caracter realistic exerciţiului, o parte din activităţile cuprinse în scenariu se vor desfăşura în spaţiul public, fără a afecta buna desfăşurare activităţilor instituţionale sau cetăţeneşti şi fără a impune restricţii majore de circulaţie.
Activităţile planificate în spaţiul public se vor desfăşura în pădurea Gârboavele pe 25 martie, începând cu ora 09:00. La acest exerciţiu de antrenament, bazat pe scenarii adaptate după posibile situaţii reale, vor participa reprezentanţi din cadrul Direcţiei Generale Management Operaţional a M.A.I., Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Galaţi, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi precum şi structuri teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări. Exerciţiul se doreşte a fi o evaluare obiectivă a modului de desfăşurare a tuturor activităţilor cuprinse în scenarii, din punct de vedere al organizării acestora, a etapelor parcurse pentru luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare şi coordonarea forţelor din teren, până la modul de acţiune efectiv al forţelor de ordine participante.
„Pentru a evita orice incident nedorit, în perioada următoare, la nivelul comunelor Vânători şi Tuluceşti se va desfăşura o amplă campanie de informare a populaţiei, referitoare la organizarea şi desfăşurarea exerciţiului, precum şi la măsurile specifice asigurate de forţele de ordine. În situaţia în care cetăţenii din municipiul Galaţi sau comunele Vânători şi Tuluceşti se vor afla în zona desfăşurării exerciţiului, le adresăm respectuos rugămintea de a nu intra în panică, de a-şi păstra calmul şi de a respecta indicaţiile forţelor de ordine”, a precizat sublocotenent Cătălin Bădin, IJJ Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu