Galaţiul, sub COD PORTOCALIU de ninsori şi vânt

Miercuri, 17 Ianuarie 2018 14:22
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de vânt tare şi ninsori viscolite în judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi zona joasă a judeţelor Neamţ şi Bacău, începând din această noapte, de la ora 01.00, până mâine, 18 ianuarie, la ora 17.00. În judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi în zona joasă a judeţelor Neamţ şi Bacău, vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75...85 km/h şi temporar va ninge viscolit.
Prefectura Galaţi a anunţat că în după-amiaza zilei de miercuri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit pentru a discuta măsurile necesar a fi aplicate în aceste condiţii. Prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a dispus ca la nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să fie monitorizată cu toată atenţia evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni în timp util la apariţia unor situaţii de risc.
Începând de la ora 00.00, este activ Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei şi este instituit serviciul de permanenţă la sediul primăriilor, pe toată durata avertizării.
Pentru evitarea situaţiilor extreme ce pot pune în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei, se recomandă celor care pornesc la drum în acest interval să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs şi să evite drumurile greu accesibile. Persoanele care doresc să călătorească în zonele aflate sub avertizare trebuie să respecte indicaţiile autorităţilor, în special în situaţia în care, pentru evitarea blocajelor, pe anumite segmente de drum, circulaţia ar putea fi restricţionată.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu