Galaţiul, şantier în lucru şi la anul

Marți, 12 Octombrie 2010 19:41
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Deşi recunoaşte că sunt anumite probleme legate de derularea programului ISPA, primarul Dumitru Nicolae şi-a menţinut optimismul, explicând că firma Vega '93 mai are de executat lucrări în valoare de 5 milioane de euro în timp ce firma Yappy mai are de executat lucrări în valoare de 7 milioane de euro.
„Avem 43 de străzi de finalizat, din care 39 le vom termina anul acesta iar restul le vom termina în primul semestru al anului viitor. După terminarea lucrărilor ISPA, 90% din lungimea străzilor va fi canalizată şi asta o să fie de bine pentru că a fost unul dintre obiectivele mele de la început”, a mai spus Dumitru Nicolae.
Primarul Galaţiului a mai afirmat că firma Yappy este în faliment dar că lucrările vor continua, unele dintre ele urmând să fie încredinţate altor firme.
„Mai avem de făcut două lucrări mai complicate, şi anume avem colectorul din zona Grădinii Botanice iar firma Yappy mai are de făcut nişte staţii de pompare a apei potabile”, a mai precizat Dumitru Nicolae.
În ceea ce priveşte partea de apă şi canalizare, primarul a afirmat că mai este de făcut o forare orizontală de la Elice până jos, unde este „construcţia diabolică de la Nespălata” şi mai trebuie făcut un rezervor de apă potabilă în zona unde este garajul Transurb. „Mai avem o sarcină, şi anume de a face cămine deversoare, şi anume este vorba de 5, care vor fi făcute la gurile de vărsare şi mai avem de făcut un racord la staţia de epurare de la Siret”, a mai spus primarul Galaţiului.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu