Grădiniţă din Galaţi modernizată cu fonduri europene de 1,2 milioane lei Recomandat

Joi, 17 Martie 2022 11:06
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O grădiniţă din municipiul Galaţi va fi modernizată cu fonduri europene de 1,2 milioane lei. Primăria municipiului Galaţi informează că a fost semnat contractul de finanţare europeană pentru reabilitarea şi eficientizarea energetică a Grădiniţei cu program prelungit nr. 9, situată în cartierul Ţiglina 2. Valoarea proiectului este de 1.264.325,11 lei, iar contribuţia de la bugetul local este de 25.015,72 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 45 luni.
Principalele lucrări de intervenţie vor fi izolarea termică a faţadei, înlocuirea tâmplăriei exterioare, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, modernizarea instalaţiei de iluminat, refacerea tencuielilor degradate, refacerea finisajelor, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi, reparaţii la trotuare etc.
Lucrările vor conduce la creşterea eficienţei energetice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi scăderea costurilor de energie termică. Grădiniţa a fost construită între anii 1969-1970, iar intervenţii se vor realiza la corpurile A şi B.
Proiectul „Reabilitarea şi eficientizarea energetică a Grădiniţei cu program prelungit nr. 9 - Corp A+B Galaţi” este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B - Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM.
„Construită în urmă cu 50 de ani, timp în care numeroşi copii i-au trecut pragul, Grădiniţa nr. 9 va intra în modernizare, după ce am reuşit să atragem noi fonduri europene. Principalele lucrări de intervenţie vor fi izolarea termică, înlocuirea tâmplăriei, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, modernizarea instalaţiei de iluminat, refacerea tencuielilor, finisaje, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi. Valoarea proiectului cu finanţare europeană este de 1,2 milioane de lei”, spune Ionuţ Puucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu