Iluminat public cu surse LED, pe arterele principale ale Galațiului Recomandat

Joi, 22 Iulie 2021 10:34
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Aparate de iluminat stradal echipate cu surse LED, care vor reduce consumul de energie cu 70%, vor fi montate pe artere principale ale orașului, după ce a fost semnat un contract de finanțare în acest scop cu Administrația Fondului pentru Mediu. Este vorba despre Bulevardul Marea Unire, Strada Brăilei (între Inelul de Rocadă și Bulevardul G. Coșbuc), Strada Navelor și Bulevardul Oțelarilor (între str. Brăilei și Bulevardul Galați) unde se vor monta 524 de aparate tip LED, informează Primăria municipiului Galați.

Prin implementarea proiectului se urmărește reducerea consumului de energie electrică cu minim 70%, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră echivalente (CO 2), alegerea de produse care utilizează mai puține materii prime, respectiv produse alcătuite din materiale recuperabile în procent ridicat, limitarea poluării luminoase realizând un iluminat de calitate. Principalele categorii de lucrări de intervenție vor viza achiziția de aparate de iluminat stradal cu LED, demontarea aparatelor existente și montarea aparatelor de iluminat pe stâlpi și consolele existente, cât și montarea de console pentru stâlpi care în acest moment nu sunt echipați cu aparate de iluminat, precizează muncipalitatea într-un comunicat de presă.

Valoarea totală a proiectului este de 1,8 milioane de lei, din care aproximativ 700.000 reprezintă contribuția de la bugetul local. Contractul de achiziție pentru realizarea acestui obiectiv va fi lansat în licitație publică în perioada următoare. Proiectul "Modernizare sistem iluminat public pe Bulevardul Marea Unire, Strada Brăilei între inelul de rocadă (inclusiv inelul de rocadă) și Bulevardul George Coșbuc, Strada Navelor și Bulevardul Oțelarilor între strada Brăilei și Bulevardul Galați" este finanțat prin Programul privind sprijinirea eficienței energetice și gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public, se mai arată în comunicatul citat.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu