Încep lucrările de consolidare, restaurare şi amenajare a Muzeului „Casa Cuza Vodă“ Galaţi Recomandat

Luni, 29 Iunie 2020 16:19
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a anunțat că astăzi, luni, 29 iunie 2020, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de consolidare, restaurare şi amenajare a Muzeului „Casa Cuza Vodă“ Galaţi. Valoarea investiţiei este de 3.117.602 de lei, sumă care include contractul de lucrări, realizarea documentaţiei tehnice, achiziţionarea dotărilor şi digitizarea clădirii. Finanţarea este asigurată în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

„Mă bucur că am reuşit să demarăm lucrările şi la Muzeul «Casa Cuza Vodă», după mai multe licitaţii anulate din cauză că nu au existat ofertanţi. Prima instituţie muzeală deschisă în Galaţi, prezintă degradări atât la interior, cât şi la exterior. Mai mult, din cauza tasării terenului sunt afectate fundaţia şi zidurile clădirii. De aceea, se va interveni pentru consolidarea terenului şi a clădirii, precum şi pentru înlăturarea factorilor care pun în pericol stabilitatea construcţiei. Vor fi refăcute toate instalaţiile, iar muzeul va fi dotat cu vitrine şi panouri de expunere, precum şi cu sisteme de supraveghere. De asemenea, va fi realizat şi un tur virtual al muzeului“, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Lucrările vor fi realizate de către S.C. Stiloterm S.R.L., iar termenul de implementare este de 18 luni. „Casa Cuza Vodă“ a devenit muzeu în 1939.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu