Încep lucrările pentru extinderea şi modernizarea UPU a Spitalului Judeţean Galaţi (FOTO) Recomandat

Joi, 21 Noiembrie 2019 13:07
Publicat în Știrea zilei

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a emis, astăzi, joi, 21 noiembrie 2019, ordinul de începere a lucrărilor de extindere, modernizare şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Galați, un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

„Ne-am propus prin acest proiect să descongestionăm serviciul de urgenţă şi să reconfigurăm circuitele medicale. Vom dota secţia cu aparatură medicală, inclusiv un computer tomograf doar pentru pacienţii care vin la urgenţă, astfel încât testele medicale să fie realizate în cadrul UPU, ceea ce înseamnă că durata investigaţiilor va fi mai mică având echipamentele la faţa locului. Astfel, se reduce şi timpul de aşteptare al pacienţilor care vin la Unitatea de Primiri Urgenţe. De asemenea, prin extinderea cu aproape 700 de mp, vom crea un spaţiu special pentru accesul ambulanţelor, astfel încât bolnavii să fie preluaţi de către personalul medical mult mai repede. Activitatea în cadrul serviciului de urgenţă nu va fi întreruptă, dar vor exista perioade de disconfort pentru pacienţii de la UPU. Vom face tot posibilul ca disconfortul creat să fie cât mai redus”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

CJ Galaţi precizează că investiţia are o valoare de 7.377.791 de lei, cu 11% în plus faţă de contractul de finanţare, deoarece pe baza proiectului tehnic s-a solicitat devierea reţelelor electrice si a conductelor pentru transportul apei, precum şi dezafectarea instalaţiilor de termoficare. „Autorizaţia de construcţie nu poate fi obţinută fără avize de la deţinătorii reţetelor de utilităţi, care precizează dacă este sau nu nevoie de devierea reţelelor pe care le au în proprietate. De aceea, lucrările suplimentare nu pot fi cunoscute în detaliu şi nu pot fi evaluate financiar decât în această etapă de proiectare. De altfel, obţinerea tuturor avizelor şi realizarea documentaţiilor tehnice necesare pentru devierea reţelelor a decalat termenul iniţial de începere a lucrărilor cu aproape două luni“, spune Costel Fotea.

Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor a fost semnat cu Asocierea SC Moviland Met SRL & SC Consumcoop Galaţi Societate Cooperativă & SC Submit SRL. Lucrările vor costa 2.408.151 de lei, TVA inclus, iar echipamentele medicale care vor fi achiziţionate au o valoare de 3.877.725 de lei. Termenul de implementare al proiectului este de 16 luni.

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Articole similare:

- Când încep lucrările pentru modernizarea UPU a Spitalului Judeţean Galaţi

- Modernizarea UPU a Spitalului Judeţean Galaţi: Investiţie de 1,5 milioane euro din fonduri europene

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu