Încurajări, flori, cadouri, la containerele UPU Covid-19 de la Spitalul de Urgenţă Galaţi Recomandat

Luni, 01 Noiembrie 2021 15:28
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Câteva zeci de voluntari de la ”Caravana Speranţei” au ajuns astăzi în curtea Unităţii de Primiri Urgenţă a Spitalului Judeţean Galaţi, la containerele Covid, acolo unde se duce o luptă pe viaţă şi pe moarte cu noul coronavirus. Au adus flori, au aplaudat cadrele medicale şi au adus mici cadouri pentru bolnavii din containere şi pentru cadrele medicale de acolo. Au aplaudat cadrele medicale şi le-au oferit flori.  Cadrele medicale au fost impresionate de gestul venit ca o încurajare în lupta grea şi istovitoare pe care o duc. 

”Credem şi suntem convinşi că toată lumea este alături de noi în lupta asta care este deocamdată în zadar datorită percepţiei greşite cu vaccinarea. Eu vă mulţumesc în numele colegilor mei! În spital atmosfera este că toată lumea ştie că în jurul nostru este pur şi simplu moarte, dar toată lumea munceşte“, a precizat dr. Lidia Şandru, UPU, Spitalul de Urgenţă Galaţi. 

110 pachete cu mici produse de necesitate pentru pacienţii din containere şi pentru cei care îi îngrijesc, au adus voluntarii.

”Ne-am gândit în primul rând la pacienţii care nu şi-au mai văzut familiile de mult, sunt zile în care au fost aici fără niciun semn şi mesajul nostru este că nu sunt singuri, este un gest simbolic. Suntem alături de ei aşa cum putem şi suntem alături şi de cadrele medicale care depun eforturi foarte mari”, a spus  Doina Huţanu, coordonator ”Caravana Speranţei”.

34 din cele 35 de locuri din cele 7 containere Covid din curtea Spitalului de Urgenţă Galaţi sunt acum ocupate fiind una dintre puţinele zile în care numărul pacienţilor este mai mic decât capacitatea acestora. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu