Îngheţată toxică, retrasă din două mari magazine din Galaţi (FOTO) Recomandat

Miercuri, 13 Iulie 2022 11:30
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Auchan România şi Selgros Cash&Carry retrage de pe piaţă sortimentul de îngheţată Häagen-Dazs Plain Vanilla (vanilie simplă), informează Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Astfel, General Mills, fabricantul Häagen-DazsTM, a decis să recheme voluntar produsele sale de îngheţată Plain Vanilla vândute în România. Motivul retragerii: au fost detectate urme de oxid de etilenă (ETO). Fabricantul îngheţatei confirmă că doar acest produs, ce are termenul de expirare înainte de data 21.05.2023, face obiectul rechemării: "Denumire produs: Îngheţată Häagen-DazsTM VANILLA 460ml; EAN: 3415581101836; Data de expirare: Cu toate datele de expirare înainte de 21.05.2023".

inghetata retrasa vanzare oxid etilena

"Clienţii care au cumpărat produsul cu datele de identificare respective (EAN, şi care are termen de expirare înainte de 21 mai 2023) sunt rugaţi să nu îl consume şi să îl returneze în magazinul din care l-au cumpărat, urmând să li se returneze contravaloarea acestuia", potrivit ANSVSA.

Potrivit datelor de pe site-ul ansvsa.ro, produsul a fost vândut şi în magazinele Auchan şi Selgros din Galaţi. Precizăm că, în Uniunea Europeană, folosirea oxidului de etilenă în alimente este interzisă: din 1991, este interzis ca pesticid, iar, din 2011, ca produs final în alimente şi furaje.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu