Internet gratuit în 4 localităţi din judeţul Galaţi, prin programul WiFi4EU Recomandat

Sâmbătă, 18 Mai 2019 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patru localităţi din judeţul Galaţi vor dispune de internet gratuit prin programul WiFi4EU. Programul, lansat de Comisia Europeană, oferă bonuri în valoare de 15.000 euro, pe care administraţiile locale le pot folosi pentru a instala puncte de acces Wi-Fi în spaţii publice, de exemplu în biblioteci, muzee, parcuri sau pieţe publice. Astfel, localităţile gălăţene Băleni, Băneasa, Griviţa şi Vlădeşti vor avea internet gratuit în termen de 1 an şi jumătate, potrivit termenului prevăzut în program. De asemenea, localitatea Independenţa, din judeţul Galaţi, se află pe o listă de aşteptare în vedea implementării reţelei de Wi-Fi gratuit.

Potrivit programului, care este dedicat municipalităţilor din întreaga Uniune Europeană sau asociaţiilor de municipalităţi care acţionează în numele acestora, administraţiile considerate eligibile vor primi un voucher în valoare de 15.000 de euro pentru a instala un hotspot Wi-Fi funcţional în termen de 1,5 ani de la acordarea acestuia. Voucherul va acoperi costurile echipamentului Wi-Fi şi instalarea hotspoturilor în spaţii publice. Administraţiile care primesc un voucher vor trebui să plătească pentru conectivitate (abonament la internet) şi întreţinerea echipamentului pentru a oferi conectivitate Wi-Fi gratuită şi de calitate superioară timp de cel puţin 3 ani.

Pentru a fi eligibile, municipalităţile trebuie să fie înregistrate pe portalul WiFi4EU.eu. Selecţia se va face pe principiul "primului venit". Campanii de depunere a cererilor vor fi lansate până la sfârşitul anului 2020.

Citeşte pe aceeaşi temă şi: Doar 14 localităţi din Galaţi s-au înscris pentru implementarea reţelelor de Wi-Fi gratuit

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu