Investiţie de 11,2 milioane de lei la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor Recomandat

Marți, 18 Iunie 2019 15:10
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a lansat, marţi, 18 iunie 2019, proiectul "Extindere, reabilitare, modernizare şi dotare Ambulatoriu Integrat de Specialitate al Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor".

Proiectul, în valoare de 11,2 milioane de lei, bani europeni obţinuţi în cadrul Programului Operational Regional (POR) 2014-2020, prevede construirea unei noi clădiri unde va funcţiona Ambulatoriul de Specialitate, reabilitarea cabinetelor medicale, dar şi achiziţionarea a 180 de echipemente medicale. Construcţie va avea un regim de înălţime P+1E şi o suprafaţă desfăşurată de 838 de mp.

Pe lista echipamentele care vor fi achiziţionate se află un aparat de radiologie mobil, un electrocardiograf, negatoscoape radiologice, ecografe doppler, un analizor imunologie automat cu staţie PC, un analizor microbiologie automat cu staţie PC, electrocauter şi microscoape digitale. Valoarea totală estimată a echipamentelor ce vor fi achiziţionate este de 2,2 milioane de lei.

"Am lansat oficial proiectul de extindere, modernizare şi dotare a Ambulatoriului Integrat de Specialitate de la Spitalul Orăsenesc Târgu Bujor. Este vorba de o construcţie P+1E de peste 800 de mp, în care vor funcţiona laboratorul medical şi cabinetele de chirurgie generală, obstetrică, ORL, oftalmologie, medicină internă şi pediatrie. De asemenea, vor fi achiziţionate 180 de echipamente medicale pentru dotarea noului Ambulatoriu. Valoarea investiţiei este de peste 11,1 milioane de lei, fonduri europene obţinute prin POR 2014-2020. Anual 25 de mii de oameni apelează la serviciile medicale de la Spitalul Târgu Bujor", spune preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Articole similare: Ambulatoriul Spitalului Târgu Bujor, extins şi modernizat cu fonduri europene

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu