Investiţii de peste 1,5 milioane euro în aparatură medicală la Spitalul Judeţean Galaţi Recomandat

Miercuri, 05 Septembrie 2018 15:40
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În şedinţa extraordinară de miercuri, 05 septembrie 2018, a Consiliului Judeţean Galaţi, prin rectificare bugetară, au fost aprobate investiţii în echipamente medicale în valoare de 7.226.000 de lei.

“Pe lângă investiţiile în infrastructura de sănătate, avem în derulare şi un plan de dotare a spitalelor din subordine cu aparatură medicală. Astfel, după ce în urmă cu aproximativ două luni am aprobat investiţii de peste 2.300.000 de lei, am demarat procedurile pentru a achiziţiona echipamente medicale de peste 7.200.000 de lei pentru dotarea laboratorului de Radiologie, a Ambulatoriului de Specialitate şi a Compartimentului de Sterilizare”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Pe lista echipamentelor medicale se află două aparate de radiologie cu scopie şi grafie de peste 700.000 de euro, aparate medicale de ultimă generaţie, care vor permite realizarea, vizualizarea şi prelucrarea digitală a imaginilor. În plus, noile echipamente oferă mai multe imagini anatomice într-o singură rotire, permit realizarea unor expuneri tridimensionale şi efectuarea unui număr mult mai mare de investigaţii. Pe lista echipamentelor medicale pentru care au fost demarate procedurile se mai află un ecograf doppler color 3D, două aparate de radiologie cu braţ mobil, un mamograf şi un modul de sterilizare complet echipat.

În ceea ce priveşte programul de dotare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă demarat în luna iulie a acestui an, procedurile de achizitie au fost finalizate, cu excepţia unui singur echipament medical pentru care licitaţia este înca în desfăşurare. Pe 25 iulie 2018, au fost aprobate investiţii de peste 2.300.000 de lei pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu