Isuzu, singurul ofertant pentru minibusurile Galaţiului Recomandat

Marți, 21 Mai 2019 16:42
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La licitaţia organizată de Primăria municipiului Galaţi în vederea achiziţionării a 20 de autobuze de capacitate mică destinate transportului public local de persoane s-a prezentat un singur ofertant. Este vorba despre Anadolu Automobil Rom SRL, unicul importat şi distribuitor pe piaţa din România, Ungaria şi Republica Moldova al autobuzelor şi autocarelor Isuzu produse în cadrul Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi Ve Ticaret A.S. (AIOS), Turcia. Valoarea totală estimată a contractului este de 6.240.000 de lei fără T.V.A., iar data limită de evaluare a ofertei prevăzută în documentaţia licitaţiei care se desfăşoară în sistemul de achiziţii publice - SICAP este 20 noiembrie 2019.

Licitaţia lansată de compania de transport public Transurb S.A. pentru 40 de autobuze - AICI - se află în prezent în etapa de evaluare tehnică a ofertelor, urmată de etapa de evaluare financiară. Pentru acest lot de autobuze au fost primite trei oferte. Pentru contractul estimat la 42,75 milioane de lei (circa 9 milioane de euro) se luptă Mercedes - Benz România, BMC Truck & Bus şi Temsa.

BMC Truck & Bus, companie deţinută de oameni de afaceri turci, produce modelul Euro Bus Diamond de la Ciorogârla şi distribuie autobuze BMC Procity din Turcia. Al doilea participant la licitaţia pentru 40 de autobuze la Galaţi este Mercedes - Benz România. Al treilea participant, mai puţin cunoscut până acum în România, este firma turcească Temsa Ulasim Araclari Sanyi Ve Ticaret A.S. Conform informaţiilor de pe site-ul companiei, societatea Temsa a fost înfiinţată în 1968 şi deţine o unitate de producţie de 510.000 metri pătraţi în Adana, Turcia. Temsa produce anual peste 10.000 de autocare, autobuze şi camioane şi exportă în ţări precum SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Italia.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu