Judeţul Galaţi a intrat sub COD GALBEN de ploi torenţiale, vijelii şi grindină Recomandat

Sâmbătă, 18 Mai 2019 12:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă, 18 mai 2019, o informare meteorologică, cu interval de valabilitate: 18 mai, ora 10 - 21 mai, ora 10, iar fenomenele vizate sunt: manifestări de instabilitate atmosferică.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp.

cod

De asemenea, ANM a emis şi o atenţionare meteorologică de tip Cod Galben, cu interval de valabilitate: 18 mai, ora 12 - 19 mai, ora 06, iar fenomenele vizate sunt: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată. 

Potrivit ANM, în Moldova și în zona Carpaților Orientali se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

ANM precizează că în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu