La Galaţi, blocatoarele de parbrize vor lua locul ”caracatiţelor” Recomandat

Vineri, 18 Ianuarie 2019 16:51
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Una dintre cele mai noi metode de blocare a maşinilor parcate neregulamentar va fi implementată şi la Galaţi. Este vorba despre un dispozitiv care se lipeşte pe parbriz cu un sistem de ventuze foarte puternic. Societatea Gospodărire Urbană SRL intenţionează să închirieze, pentru început, 12 astfel de aşa numite ”blocatoare de parbrize”.
Dispozitivele sunt deservite de un sistem informatic ce va transmite societăţii date exacte despre când şi unde a fost montat. ”Avem intenţia de a implementa aceste sistem de blocare amplasat pe parbriz care nu degradează în niciun fel autoturismul pe care este amplasat. În prezent avem mereu de reclamaţii că a fost degradată roata sau janta, atunci când sunt montate actualele sisteme de blocare a roţilor. Aceste noi dispozitive sunt însoţite de un sistem informatic, astfel încât vom avea o evidenţă clară a acestora”, ne-a explicat directorul general al Gospodărire Urbană SRL, Bogdan Ardean. Acesta a mai precizat că dacă intenţia se va concretiza, atunci posesorii autoturismelor care vor parca neregulamentar şi care se vor trezi cu acest sistem de blocare pe parbriz, vor putea să scape de el după ce vor achita taxa de deblocare de 200 de lei.
Licitaţia pentru închirierea dispozitivelor a fost deja lansată pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice - SICAP şi are ca termen limită pentru primirea ofertelor data de 29 ianuarie 2019. Dacă vor fi ofertanţi, se va încheia un acord cadru de furnizare, prin închiriere, de dispozitive de blocare tip carte/echivalente, prin montare pe parbriz de minim 36 buc./3 luni şi maxim 2016 buc./18 luni. Valoarea totală estimată a achiziţiei se situează în intervalul 25.210 lei şi 151.260 lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu