La Galaţi, Dunărea e plină de gunoaie aduse de inundaţii (FOTO) Recomandat

Miercuri, 23 Iunie 2021 15:01
Publicat în Știrea zilei

Consecinţele inundaţiilor şi viiturilor cauzate de ploile torenţiale de pe versanţi se resimt acum la Dunăre, unde fluviul este sufocat de gunoaie. Comisarii Gărzii de Mediu Galaţi au notificat operatorii riverani. Tuturor li se va pune în vedere că dacă nu îşi fac curat riscă să plătească amenzi de la 500.00 - 100.000 de lei. Serviciul de Gospodărire a apelor a dat deja avertismente pentru necurăţarea unor afluenţi de unde gunoaiele tot în Dunăre ajung.

La Trecere Bac în Galaţi gunoaiele deja sufocă zona, s-a început curăţarea lor, dar acestea pot pune în pericol chiar şi bacurile. Asta deoarece dacă un buştean sau alt rest mare adus de ape ajunge la elice, va provoca mari pagube. Trecere Bac a apelat la alte societăţi comerciale de unde au închiriat un greifer şi o basculantă pentru a curăţa zona poluată, dar aproape e în zadar, acestea tot vin aduse afluenţi. Trunchiurile mari de copac şi crengile reprezintă iar un pericol pentru navigaţie, mai ales în momentul acostării.

Dacă malul Dunării nu va fi curăţat, cei vinovaţi vor plăti amenzi de la 50.000 lei la 100.000 lei şi dacă Dunărea va continuă să crească, apele cu gunoaie vor urca pe aleea pietonală transformând faleza într-un focar de infecţie. VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu