LIBERTY Galaţi: Profit de 52 milioane euro, în primele 3 luni ale anului Recomandat

Luni, 28 Iunie 2021 14:09
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

LIBERTY Galaţi raportează cele mai bune rezultate trimestriale din 2008 până în prezent, precum şi o perspectivă pozitivă, transmite compania prin intermediul unui comunicat de presă.

Astfel, LIBERTY Galaţi, cel mai mare producător integrat de oţel din România, a raportat o serie de rezultate puternice pentru primul trimestru al acestui an, care pornesc de la îmbunătăţirile de producţie obţinute în 2020. Combinatul şi-a crescut acum obiectivul de producţie pentru 2021 şi accelerează planificarea proiectelor strategice necesare transformării unităţii către neutralitatea amprentei de carbon, până în 2030.

Compania a raportat rezultate solide pentru trimestrul încheiat la 31 martie 2021: o cifră de afaceri de 1,77 miliarde de lei (359 milioane de Euro) şi EBITDA (profit operaţional înainte de scăderea amortizărilor, dobânzilor şi impozitul pe profit) de 256 milioane de lei (52 milioane de Euro), cele mai bune rezultate trimestriale înregistrate din 2008 până în prezent. Este o continuare a evoluţiei  pozitive din cea de-a doua jumătate a anului trecut. În 2020 LIBERTY Galaţi a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 4,7 miliarde de lei (1 miliard de Euro) şi EBITDA de 187 milioane de lei (38 milioane de Euro).

În prezent, compania este în cursul unei creşteri semnificative de producţie, atingându-se aproximativ 531.000 de tone în primul trimestru al anului 2021. Acest lucru se compară cu cele aproape 2 milioane de tone de oţel livrate în 2020, realizate în pofida faptului că prima jumătate a anului 2020 a fost afectată de provocarea extrem de dificilă cu care s-a confruntat piaţa europeană a oţelului şi exacerbată de pandemia Covid-19, aspecte care au forţat un număr de clienţi-cheie să îşi oprească  operaţiunile. Datorită îmbunătăţirilor operaţionale şi gestionării eficiente a producţiei sale, Combinatul nu a trebuit să îşi înceteze operaţiunile - aşa cum au făcut mulţi alţi producători europeni - ci a continuat să îşi servească, prompt, clienţii. Piaţa şi-a revenit în a doua jumătate a anului.

Echipa de conducere accelerează acum pregătirea unei game de proiecte pentru îmbunătăţirea infrastructurii existente şi a calităţii portofoliului de produse, precum şi a iniţiativelor strategice care vor sprijini transformarea Combinatului într-un furnizor GREENSTEEL, neutru de carbon, până în 2030. Acestea includ implementarea a două cuptoare cu arc electric, o instalaţie de reducere directă a fierului, o capacitate care să producă hidrogen precum şi parcuri de energie regenerabilă solară şi eoliană. Aceste proiecte vor fi susţinute de colaborări cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, cu un institut de cercetare-dezvoltare şi se vor concretiza în teme de cercetare care vor spori capacitatea Combinatului de a utiliza tehnologia de fabricare a oţelului bazată pe hidrogen.

„Sunt extrem de mândră de rezultatele obţinute de LIBERTY Galaţi, unitatea emblematică a LIBERTY Steel Group în Europa, pentru produse plate. Concentrarea, angajamentul şi determinarea colegilor noştri din Galaţi ne-au permis să depăşim provocările din ultimul an şi ne-au asigurat că putem continua să ne servim clienţii fără întrerupere, chiar şi în cele mai dificile momente. Suntem foarte încântaţi că Alianţa GFG îşi păstrează angajamentul de a construi un viitor durabil pentru Combinat, astfel încât să putem contribui la economia regiunii şi a României, în anii următori. Rezultatele pentru primul trimestru sunt cele mai bune pe care le-am văzut de mulţi ani încoace, dar ne aşteptăm la rezultate chiar mai bune în al doilea trimestru”, a declarat Aida Nechifor, Directorul General al LIBERTY Galaţi, de la 1 iunie 2021.

Aida Nechifor, care lucrează în Combinatul de la Galaţi de mai bine de 20 de ani, inclusiv ca Director Financiar, este prima femeie care conduce unitatea în cei 55 de ani de la înfiinţarea acesteia, precum şi prima  aflată la conducerea unei fabrici metalurgice de asemenea proporţii din România. Aida Nechifor mai are şi responsibilitatea conducerii LIBERTY Skopje, o unitate de laminare din Macedonia de Nord, se precizează în comunicatul citat.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu