Liberty Steel a finalizat achiziţia activelor de la ArcelorMittal, într-o tranzacţie de 740 milioane de euro Recomandat

Luni, 01 Iulie 2019 11:35
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Liberty Steel, parte a GFG Alliance, companie deţinută la nivel global de Sanjeev Gupta, a încheiat astăzi, luni, 01 iulie 2019, achiziţia de la ArcelorMittal a şapte fabrici de oţel şi a cinci centre de servicii, în şapte ţări din Europa. Tranzacţia de 740 de milioane de euro poziţionează Liberty în top 10 producători de oţel la nivel global, cu excepţia Chinei, cu o capacitate de laminare de peste 18 milioane de tone şi acoperă o gamă largă de produse din oţel.

Aceasta este cea mai mare tranzacţie într-o singură tranşă realizată de GFG, în urma căreia Alianţa ajunge la un număr de aproximativ 30.000 de angajaţi în 30 de ţări. Cele şapte unităţi, care au devenit astăzi (n.r. - 01 iulie 2019) parte din Liberty, deţin în total un număr de 14.000 de angajaţi şi includ cele mai importante fabrici de oţel din Ostrava în Republica Cehă şi Galaţi în România, precum şi laminoarele de la Skopje (Macedonia de Nord), Piombino (Italia), Dudelange (Luxemburg) şi două fabrici în apropiere de Liege în Belgia. Centrele de servicii se află în Franţa şi Italia.

Aceste unităţi, cu o capacitate totală de laminare de peste zece milioane de tone pe an, furnizează oţel pentru mai multe industrii cheie din Europa, printre care: sectorul de construcţii şi al produselor de infrastructură, industria automobilelor, industria aerospaţială, de energie, de echipamente industriale, de produse de consum şi de materiale de construcţii. După anunţul făcut astăzi, urmează o evaluare de 100 de zile, timp în care Liberty Steel, în colaborare cu managementul local, sindicatele, clienţii şi furnizorii, va finaliza o analiză cuprinzătoare a fabricilor. Pe termen mediu, Liberty va lua în calcul oportunitatea de a produce oţeluri de o calitate superioară cu un profil de producţie mai flexibil.

„Acesta este un pas foarte important pentru noi şi un reper în evoluţia GFG. Suntem extrem de mândri să primim în familia GFG o echipă solidă, înalt calificată şi dedicată. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a crea un viitor promiţător şi sustenabil pentru industria noastră. Aceste fabrici vor juca un rol cheie în strategia noastră globală de a crea un business sustenabil în industria oţelului, cu un lanţ valoric integrat, de la materie brută la produse finite de înaltă calitate, distribuite în pieţe competitive”. a declarat, Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al GFG.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu