Licitaţia pentru cele 20 de minibuze noi, anulată Recomandat

Marți, 26 Martie 2019 16:34
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Flota auto a S.C. Transurb S.A. Galaţi a mai pierdut o şansă de a se moderniza. Asta după ce licitaţia pentru achiziţionarea celor 20 de minibuze noi a fost anulată luni, 25 martie 2019 (data limită de depunere a ofertelor), din lipsă de ofertanţi (vezi foto), licitaţie despre care cotidianul nostru a relatat în articolul «Transportul în comun din Galaţi "resuscitat" cu 20 de minibuze noi». Achiziţia a fost lansată, în luna februarie 2019, pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SICAP) cu o valoare maximă de 4.371.000 lei, adică aproape un milion de euro, iar termenul de livrare era de 6 luni din momentul semnării contractului.

27Minibuze site

"Achiziţionăm, pentru prima dată, minibuze noi. Una dintre priorităţile mele rămâne modernizarea transportului public în comun. Dorim să cumpărăm 20 de minibuze moderne, pentru transportul călătorilor, care vor fi dotate cu sistem automat de taxare, cu instalaţii de încălzire şi aer condiţionat, precum şi cu trape de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Aceste autobuze, care vor transporta minim 21 de călători, sunt necesare pentru un acces facil, în special pe străzile secundare", spunea edilul oraşului Ionuţ Pucheanu, în luna februarie 2019, când a fost scos la licitaţie contractul de achiziţie.

Investiţia se dorea a fi una benefică pentru transportul public local, însă părerea gălăţenilor, încă bântuiţi de coşmarul Isuzu, autobuzele de mică capacitate care făceau parte din parcul auto Transurb în urmă cu câţiva ani, nu a fost tocmai una pozitivă. "Cam greu! Şi doar 20?! Minibuze, atenţie, nu autobuze! Şi cam mult durează până le avem, ar trebui urgentat totul la cum arată flota Transurb", "Deci am scos microbuzele din oraş pentru a aerisi traficul rutier băgând autobuze mari, deşi numai mari nu sunt, iar ca bonus aducem prostiile astea la categorie de maxi taxi. Ăsta da business", "Şi cei cu copii mici cu căruţ unde ne urcăm, la şofer în braţe sau sus pe microbuz?", "Până la alegeri se cumpără câteva! Nu mai prostiţi gălăţenii. Vom circula cu maxi taxi Transurb?", spuneau gălăţenii în momentul când a fost anunţată licitaţia.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu