FOTO/VIDEO | LOCUL unde se va construi AEROPORTUL de la Galaţi Recomandat

Sâmbătă, 18 Mai 2019 15:25
Publicat în Știrea zilei

Subiectul construirii unui aeroport la Galaţi a fost, este, şi probabil va rămâne unul controversat pentru gălăţeni. Unii cred în realizarea acestui obiectiv, alţii sunt suspicioşi sau chiar neagă cu vehemenţă că acest lucru se va concretiza. Dar iată că după multe informaţii incerte din partea autorităţilor legate de acest subiect, apare şi una concretă şi oficială: locul unde se va construi aeroportul de la Galaţi.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, s-a aflat duminică, 19 mai 2019, într-o vizită de lucru în judeţul Galaţi. Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a anunţat această vizită - AICI - vineri, 17 mai 2019. Potrivit CJ Galaţi, agenda vizitei de lucru include deplasări la şantierul de la centura Tecuciului, la amplasamentul propus pentru construirea unui aeroport la Galaţi şi pe traseul Giurgiuleşti - Calea Prutului - strada Tunelului - DN26 - Vânători (proiectul Drumul Mare de Centură - traseu proiectat pe ruta Giurgiuleşti - Vânători / DN 26 - Combinatul Siderurgic - localitatea Traian - DN25).

Astfel, ministrul Transporturilor a vizitat amplasamentul propus pentru construirea unui aeroport la Galaţi. Aeroportul va fi amplasat pe un teren de 150 ha, chiar la graniţa dintre comunele Braniştea, Smârdan şi Schela. În apropierea amplasamentului aeroportului, care este la aproximativ 18 km de Galaţi şi 20 km de Brăila, va trece şi centura mare a Galaţiului.

"Eu cred că este o investiţie care va genera plus valoare, care va ajuta mediul economic (...) este un proiect care este fezabil pentru Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Am vorbit mai devreme cu gestionarul fondului şi va face o modificare legislativă ca să poată fi introduse şi aeroporturile. În concluzie, acest aeroport va putea fi finanţat prin acest Fond de Dezvoltare şi Investiţii. (...) Săptămâna viitoare va intra (n.r. - modificarea) în şedinţa de Guvern, va intra ordonanţă de urgenţă. Daca nu va intra joi (n.r. - 23 mai 2019) în şedinţa de Guvern, cu siguranţă, va intra în săptămâna următoare", a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care a menţionat că în sarcina CJ Galaţi intră demararea studiului de fezabilitate, în urma căruia se vor stabili costurile proiectului, dar şi, ulterior, demararea procedurii de execuţie şi proiectare.

Preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, cel care i-a prezentat ministrului Transporturilor locaţia pentru construirea aeroportului de la Galaţi, a precizat că în urma unui studiu de oportunitate şi unul de trafic, realizate de CJ Galaţi, a reieşit că: "Aceasta este cea mai bună locaţie pe care o putem avea", a declarat Costel Fotea. Alături de Răzvan Cuc şi Costel Fotea, au fost şi primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi liderul grupului PSD din Parlamentul European și președintele social-democraților gălățeni, Dan Nica.

Reamintim că, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a dezvăluit gălăţenilor, cu ocazia mitingului PSD de la Galaţi - AICI - din data de 11 mai 2019, că va susține marele proiect al liderilor social-democrați de la Galați, construirea unui aeroport. "Această zonă are nevoie de un aeroport, pentru că este o zonă care a început să se dezvolte mult și nu mai trebuie să fie frânată!", a spus Liviu Dragnea.

De asemenea, în urma unei campanii de consultare demarată de Banca Mondială, "Alege Priorităţile Oraşului Tău!", gălăţenii au putut alege ce consideră a fi prioritar pentru oraş, ierarhizând pe site-ul campaniei 10 proiecte identificate de Banca Mondială ca fiind prioritare cu impact metropolitan pentru Galaţi. Potrivit votului gălăţenilor, construcţia aeroportului de la Galaţi s-a clasat pe locul 3 - AICI -.

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu