Lucrările la noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi, pe ultima sută de metri Recomandat

Joi, 25 Martie 2021 15:45
Publicat în Știrea zilei

Specialiştii de la Bucureşti lucrează în aceste zile la montarea şi calibrarea computerului tomograf destinat exclusiv pacienţilor care ajung la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi. Este vorba despre un computer tomograf de ultimă generaţie (vezi galeria de imagini! ↓), cu o valoare de achiziţie de 2.011.100 de lei (TVA inclus), informează Consiliul Judeţean Galaţi.

„Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean este extinsă, modernizată şi dotată cu aparatură medicală în cadrul unei investiţii cu fonduri europene. Noua secţie de urgenţe va avea un computer tomograf performant, astfel încât pacientul să fie consultat şi tratat mult mai repede şi mai eficient, fără a se mai pierde timp vital pentru transportul acestuia la CT-ul din interiorul spitalului“, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliul Judeţean Galaţi.

(Citește și Au început lucrările de extindere, modernizare şi dotare a Ambulatoriului Spitalului Judeţean)

Computerul tomograf este dotat cu diverse softuri pentru evidenţierea nodulilor pulmonari, a vaselor de sânge sau pentru optimizarea dozelor de iradiere. După ce aparatul medical va fi calibrat, va demara perioada de testare a noului echipament, după care vor începe procedurile de obţinere a autorizaţiei de la Comisia pentru Controlul Activităţilor Nucleare. Pe lângă acest computer tomograf, au fost deja achiziţionate şi alte echipamente medicale pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, în cadrul proiectului de modernizare a acesteia.

(Citește și Aparatură de ultimă generaţie pentru Ambulatoriul Spitalului Judeţean Galaţi)

„Lucrările la noua Unitate de Primiri Urgenţe au intrat deja în ultima etapă de implementare. Această investiţie va descongestiona serviciul de urgenţe de la Spitalul Judeţean şi va îmbunătăţi calitatea serviciilor medicale. Astfel, noua Unitatea de Primiri Urgenţe va avea o suprafaţă dublă, de la 700 la aproape 1400 de mp. În plus, circuitele medicale vor fi reconfigurate, astfel încât timpul de aşteptare să scadă. De asemenea, a fost creat un spaţiu special destinat ambulanţelor, astfel încât bolnavii să fie preluaţi de către personalul medical mult mai repede“, mai spune Costel Fotea.

(Citește și Modernizarea UPU a Spitalului Judeţean Galaţi: Investiţie de 1,5 milioane euro din fonduri europene)

Valoarea întregii investiţii este de aproximativ 1,5 milioane de euro, fonduri prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Lucrările sunt realizate de către Asocierea S.C. Moviland Met SRL & S.C. Consumcoop Galaţi Societate Cooperativă & SC Submit SRL.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu