Maidanezii din Galaţi, adoptaţi sau eutanasiaţi

 
Vineri, 09 Februarie 2018 13:33
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Consilierii locali au aprobat o nouă hotărâre pe data de 25 ianuarie care prevede că sterilizarea gratuită a câinilor maidanezi va fi făcută atât câinilor cu stăpân cât şi fără stăpân. Sterilizarea câinilor de rasă comună şi metişi cu şi fără stăpân, va fi integral subvenţionată de la bugetul local. Prima campanie de sterilizare derulată de municipalitate şi adresată câinilor de rasă comună cu stăpân nu a avut succes, prezentându-se doar câţiva gălăţeni. Acum primăria a extins campania care vizează şi maidanezii fără stăpân. Campania, deşi aparent e plină de intenţii bune pentru soarta câinilor, la o analiză mai atentă toată treaba cade în spatele gălăţenilor. Aşadar, cetăţeanul iubitor de căţei va lua maidanezul de pe stradă şi îl va duce la sterilizat, după care îl va lua în casă, iar reducerea numărului de maidanezi de pe străzile oraşului va fi făcută doar prin bunăvoinţa cetăţenilor.
Primăria va participa doar prin asigurarea gratuită a sterilizării, vaccinării şi microcipării. Această concluzie este întărită şi de un comunicat al Primăriei municipiului Galaţi în care se precizează: ”Programarea câinilor pentru sterilizare se efectuează pe bază de cerere care poate fi depusă fizic la sediul Serviciului Gestionarea Câinilor fără Stăpân din cadrul Serviciului Public Ecosal cu adresa Str. Zimbrului, nr. 1 sau prin intermediul poştei electronice la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. După înregistrarea cererii iubitorii de animale vor fi programaţi pentru servicii de deparazitare, vaccinare, sterilizare şi microcipare. Informaţii care trebuie să fie în cerere: nume, prenume, adresa cetăţeanului care aduce căţeluşul şi precizarea locaţiei unde va sta ulterior acesta”.

Dacă gălăţenii nu îşi vor asuma maidanezii, ar putea urma eutanasierea

Este clar că această campanie nu va duce la reducerea numărului câinilor maidanezi care sufocă străzile municipiului, întrucât cei care au dorit să adopte un căţel de pe străzi au făcut-o deja, iar următorul pas pentru ca municipiul Galaţi să nu mai fie plin de câini vagabonzi nu poate fi decât respectarea legii 258/2013 pentru modificarea si completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân care prevede eutanasierea pentru câinii nerevendicaţi sau neadoptaţi.
”Beneficiari ai acestei hotărâri de Consiliu Local sunt, de data asta, absolut toţi câinii de pe raza municipiului Galaţi. Dacă vei dori să-i faci un bine lui Bobiţă, Lăbuş sau cum l-o chema pe căţelul scării de bloc sau de pe lângă, îl poţi lua frumos în braţe - ca un iubitor de câini ce te declari - vii cu el la centrul unde se poate face o astfel de intervenţie, şi eşti scutit de la plata oricăror taxe. Şi la momentul la care câinele poate fi luat, ţi-l şi asumi! Şi dacă, ferească Dumnezeu, ulterior se întâmplă o neplăcere, să se şi poată răspunde. În permanenţă vedem această dragoste neţărmurită faţă de aceste animale care chiar n-au absolut nicio vină, dar când vine vorba de responsabilităţi toată lumea se întoarce cu spatele!”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu