Meseria redevine brăţară de aur

Vineri, 18 Mai 2012 03:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Clubul Copiilor şi Elevilor Tecuci a găzduit pe data de 17 mai un târg de oferte educaţionale pentru şcolile profesionale din Tecuci şi Cudalbi. Programul „Alege-ţi drumul” reprezintă un nou început pentru învăţământul profesional, o rută de educaţie şi pregătire practică ce vizează integrarea mai uşoară a viitorilor absolvenţi pe o piaţă a muncii aflată în continuă schimbare. Elevii care urmează învăţământul profesional prin programul „Alege-ţi drumul” pot dobândi o calificare profesională care să le permită să obţină un loc de muncă şi un salariu mult mai repede, totodată beneficiază de o bursă lunară de 200 lei, iar angajatorii îi pot susţine pe cei mai buni dintre elevi prin burse suplimentare de practică. După finalizarea acestui program, elevii au posibilitatea ca în paralel să lucreze, dar să îşi continue studiile în cadrul liceului.
La primul târg de oferte educaţionale din această categorie au participat Grup Şcolar Industrial Tecuci cu o paletă largă de meserii din domeniul mecanic şi textile pielărie. În cadrul domeniului mecanic, elevii au posibilitatea de a opta pentru clasa de sudori - 28 locuri, mecanici auto - 28 locuri şi confecţioner tâmplărie aluminiu şi mase plastice - 14 locuri, iar domeniul textile-pielărie vine cu o ofertă de 14 locuri - confecţioner produse textile.
„Pentru pregătirea practică a elevilor avem contracte cu mai multe societăţi comerciale. Programul va demara odată cu începerea noului an şcolar 2012-2013, iar înscrierile se fac în perioada 7-31 mai, când elevii pot opta pentru oricare dintre calificările profesionale pentru care există ofertă şi la oricare dintre şcolile care oferă învăţământ profesional. În perioada 11-25 iunie se poate opta doar pentru calificările profesionale unde au rămas locuri neocupate în etapa I, iar în etapa a III-a, 27-31 august, se poate opta pentru locurile rămase din etapa a II-a. Aşteptăm cu nerăbdare tineri dornici de a acumula cunoştinţe care le pot deschide drumul spre o viaţă mai bună”, ne-a declarat Lavinia Capmare, directorul Grupului Şcolar Industrial Tecuci.
Grup Şcolar „Ovid Caledoniu” Tecuci a venit cu o clasă de comerciant-vânzător - 28 locuri şi o clasă cu acelaşi număr de elevi pentru meseria de zidar-pietrar-tencuitor.
Oferta Liceului Tehnologic nr.1 Cudalbi a fost de doar o clasă cu 28 de locuri pentru pregătirea de tehnician mecanic în întreţinere.
La eveniment au participat foarte mulţi elevi, ceea ce denotă dorinţa tinerilor de a intra cât mai curând în câmpul muncii, pentru a nu mai fi o povară pe umerii părinţilor înglodaţi în datorii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu