Minoră păcălită să devină prostituată, prin metoda „Loverboy“ Recomandat

Marți, 02 Iunie 2020 14:02
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub supravegherea procurorilor D.I.I.C.O.T.-S.T. Galaţi, au efectuat patru percheziţii domiciliare şi au reţinut o persoană, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracţiunii de trafic de minori. Astfel, la data de 01 iunie 2020, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi au efectuat patru percheziţii, pe raza municipiilor Galaţi şi Buzău, la imobilele folosite de un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Galaţi, bănuit de trafic de minori, şi de alte persoane din anturajul acestuia. În urma acestor activităţi, au fost găsite şi ridicate mai multe documente şi medii de stocare, precum şi suma de 5.200 de lei.

Din cercetări au reieşit indicii că, în luna august 2019, bărbatul ar fi recrutat, prin intermediul unei aplicaţii de pe internet, folosind metoda „Loverboy”, o minoră de 16 ani, pe care ar fi scos-o din mediul familial şi ar fi determinat-o să renunţe la şcoală. În continuare, timp de aproximativ nouă luni, prin constrângere fizică şi psihică, bărbatul ar fi exploatat-o pe minoră, obligând-o la practicarea prostituţiei şi obţinând, în acest mod, un profit de peste 100.000 de lei.

Persoana respectivă a fost reţinută, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi (n.r. - marţi, 02 iunie 2020), să fie prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La acţiune au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu