Modernizarea UPU a Spitalului Judeţean Galaţi: Investiţie de 1,5 milioane euro din fonduri europene Recomandat

Miercuri, 03 Aprilie 2019 15:57
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, a semnat miercuri, 03 aprilie 2019, contractul de finanţare pentru proiectul "Extindere, modernizare şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei", în valoare de 6.614.695 de lei, adică aproximativ 1,5 milioane de euro. Este vorba despre primul contract privind Unităţile de Primiri Urgenţe semnat în Regiunea Sud-Est.

04UPU site

"Vom extinde Unitatea de Primiri Urgenţe cu aproximativ 700 de mp, ceea ce înseamnă o dublare a suprafeţei actuale. Vor fi reconfigurate circuitele medicale din cadrul UPU şi vom dota secţia cu aparatură medicală, inclusiv un computer tomograf doar pentru pacienţii care vin la urgenţă. Astfel, vom reduce timpul de aşteptare al pacienţilor care vin la UPU şi vom decongestiona secţia. De asemenea, vom realiza un spaţiu special pentru accesul ambulanţelor. Şi pentru acest proiect avem procedurile de achiziţie publică demarate deja", a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Ambulanţele vor avea acces în UPU pe dublu sens

Proiectul prevede realizarea unui spaţiu pentru servicii de imagistică pe circuitul de cod roşu, care va include o cameră de pregătire a pacienţilor, cameră de investigaţii, camera de comandă CT, cabinet medici şi sală de aşteptare, precum şi realizarea de spaţii de depozitare pentru filme radiologice, extinderea sălii de aşteptare pentru circuitul galben şi extinderea spaţiului de arhivă. De asemenea, se va crea spaţiu astfel încât ambulanţele să poată avea acces în UPU pe dublu sens. Pe lista echipamentelor medicale care vor fi achiziţionate pentru dotarea UPU se mai află paturi tip UPU/Brancard, electrocardiografe, ventilatoare transport pacienţi, incubator transport neonatologie, aparat de radiologie mobil, precum şi mobilier medical. Fondurile sunt asigurate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Cofinanţarea Consiliului Judeţean Galaţi este de 132.293 de lei.

Se va achiziţiona şi un incubator pentru transport neonatologie

Prezent la semnarea contractului, medicul şef UPU - SMURD, Angel Trifan, a declarat că implementarea acestui proiect este un vis al său care începe să se îndeplinească. Angel Trifan a mai afirmat că lucrurile încep să se mişte în Sănătate. Dotarea UPU cu un computer tomograf propriu va reduce considerabil timpul de aşteptare al pacienţilor care au nevoie de această investigaţie deoarece nu va mai fi necesară coborârea acestora la subsol, la CT-ul spitalului. De asemenea, medicul s-a arătat deosebit de bucuros pentru achiziţia, în cadrul acestui proiect, a unui incubator pentru transport neonatologie, care va putea fi folosit şi în intervenţiile elicopterului SMURD pentru a ajuta şi bebeluşii care au nevoie, mai ales să elicopterul SMURD de la Galaţi era unul dintre puţinele din ţară nu aveau în dotare un astfel de incubator.

80% din urgenţele medico-chirugicale din zona judeţului Galaţi şi din zonele adiacente ajung la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei".

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu