Munţii de gunoaie de pe malul Dunării au oprit circulaţia bacului mare de la Galaţi Recomandat

Luni, 10 Iunie 2019 16:47
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La Galaţi continuă operaţiunea de curăţare a malurilor Dunării de gunoaiele aduse de inundaţii. Încă de săptămâna trecută, gunoaie, peturi, resturi vegetale şi animale moarte au sufocat zona portului de ambarcaţiuni uşoare şi zona Trecere Bac, subiect despre care Monitorul de Galaţi a relatat în articolul "Zona Trecere Bac, sufocată de gunoaie şi animale moarte aduse de viituri".

Dacă în zona portului de ambarcaţiuni s-a făcut cât de cât lumină, la Trecere Bac situaţia s-a înrăutăţit. Astfel că luni, 10 iunie 2019, a fost luată decizia de a se opri circulaţia cu bacul mare, s-au închiriat utilaje de la o firmă, serviciul de salubritate a trimis de asemenea o maşină pentru a curăţa zona. "Aşa păţim mereu când creşte apa. Societatea plăteşte, nu avem maşini specializate pentru aşa ceva, nu avem nave specializate pentru aşa ceva, ne chinuim", spunea Grigore Crăciun, şef flotă Navrom Bac.

Comisarii gărzii de mediu sunt în alertă şi monitorizează zona. Deocamdată nu au dat amenzi deoarece, spun ei, se lucrează la curăţarea malurilor de gunoaie. Însă, dacă până la finalul saptămânii situaţia va sta la fel, agenţii economici din zonă riscă să plătească şi 100.000 lei amendă dacă mai au gunoaie aduse de apă în zona pontoanelor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu