Nevoiașii din Galați primesc de astăzi ajutoare de la UE Recomandat

Luni, 06 Septembrie 2021 11:47
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Primăria Galați, prin Cantina de Ajutor Social, a început de astăzi, luni, 06 septembrie 2021, distribuirea ajutoarelor constând în alimente de bază și produse de igienă de la Uniunea Europeană, prin Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). „A început distribuirea ajutoarelor din partea Uniunii Europene pentru aproximativ 1.300 de beneficiari ai venitului minim garantat și alocației pentru susținerea familiei”, a precizat Laura Roșca, Cantina de Ajutor Social, Primăria Galați.
Pentru fiecare persoană din familia defavorizată sunt alocate câte două colete. Coletul alimentar cântărește peste 25 kg și conține făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pate de ficat, compot de fructe și gem de fructe. Cel cu produse de igienă conține periuțe și pastă de dinți, șampon pentru copii și adulți, săpun lichid și detergent.
Oamenii sunt fie vârstnici care nu au din varii motive pensie, fie persoane trecute de 44-45 de ani care nu reușesc să își găsească un loc de muncă sau familii cu mulți copii și venituri foarte mici. Se tem toți de actualele scumpiri, dar și de facturile din iarnă și spun că vor face economie cât pot din produsele primite acum. Pachetele se pot ridica de luni până vineri, între orele 08.00 și 16.00, până pe 17 septembrie, mai multe detalii AICI.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu