Nou focar COVID-19 la Spitalul de Urgență Galați Recomandat

Joi, 02 Iulie 2020 15:41
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Într-o singură zi au fost confirmate a avea boală cu noul coronavirus zece cadre medicale, dar se mai aşteaptă rezultatele la alte teste.

„A apărut un nou focar la Spitalul Judeţean. Sunt două secţii, într-una sunt cinci cadre şi într-o secţie sunt trei cadre. La momentul de faţă, ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, tot personalul medico-sanitar şi de îngrijire, alături de pacienţi, sunt testaţi. Pentru cei pozitivi, aceştia vor fi transferaţi în spitalele suport. În continuare, pacienţii care se află pe cele două secţii vor fi din nou testaţi, se va efectua dezinfecţie terminală, secţiile se vor închide pe perioada dezinfecţie, iar contacţii vor fi monitorizaţi prin medicii de familie. În total sunt 10 cazuri noi la spital, în două secţii în care sunt focare şi două persoane din alte două secţii”, a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

În spital se iau atât măsuri imediate cât şi pe termen lung. Două dintre secţiile afectate, devenite focar deoarece se află mai mult de trei cadre medicale infectate, se vor închide pentru dezinfecţie, dar asta după ce se vor putea transfera/externa pacienţii deja aflaţi acolo. Evident că asta doar după ce vor fi testaţi.

„Cele zece cadre medicale confirmate sunt şapte asistente, două îngrijitoare şi un medic rezident şi sunt din secţiile din UPU, Cardiologie, Urologie, Oncologie şi Chirurgie generală 2. Boala a fost luată, mai mult ca sigur, prin transmitere intra-comunitară. De la începutul pandemiei am avut infectate 21 de cadre medicale. Nu se închid imediat cele două secţii, ca măsuri imediate s-a propus testarea atât a personalului, cât şi a pacienţilor, triajul zilnic al personalului şi al pacienţilor, dezinfecţiile terminale, reinstruirea personalului, restricţionarea, în primul rând pe secţiile de Cardiologie şi Chirurgie generală 2, se vor interna doar cazurile strict urgente. Dezinfecţiile terminale se vor face, dar au fost impuse măsuri imediate pe secţiile considerate focar”, a declarat dr. Ionuţ Băneşanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

În judeţul Galaţi, numai în această zi sunt 952 de cazuri confirmate, cu 35 mai multe decât ieri, iar specialiştii spun că transmiterea intracomunitară este din ce în ce mai mare.

Articole similare: 952 de gălăţeni infectaţi cu COVID-19

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu