UPDATE: Nou-născutul aruncat în WC a murit Recomandat

Luni, 22 Aprilie 2019 15:44
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

UPDATE: Chiar dacă medicii au făcut eforturi uriașe pentru a-i salva viața bebelușului scos din WC-ul din curtea unde locuiesc mama și concubinul acesteia, nou-născutul a pierdut lupta pentru viață și s-a stins la spital.

.................................................................................................

Este vorba despre un băieţel născut în ziua de Florii, care însă a fost cu greu salvat din wc-ul casei bunicilor, acolo unde locuiesc mama şi concubinul acesteia. Există suspiciuni că bebeluşul ar fi fost intenţionat aruncat în WC de mamă. ”Pompierii de la Tîrgu Bujor au fost solicitaţi să intervină în localitatea Băleni, la gospodăria lui D.N. pentru extragerea unui bebeluş căzut în hazna. Iniţial, pompierii au săpat în lateralul fosei septice, pentru că placa de beton avea 4 metri pătraţi. Ulterior, datorită unui excavator solicitat din apropiere, s-a putut efectua o intrare în lateral, unde s-a coborât cu ajutorul scării de fereastră pentru a fi salvat la timp bebeluşul proaspăt născut. Copilul a fost preluat de echipajul SMURD şi transportat la spital, iar mama nou-născutului a fost predată de echipalul SMURD către SAJ (n.r. - Serviciul de Ambulanţă Judeţean)”, a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, ISU Galaţi.

Copilul este la un pas de moarte

”Starea copilului este extrem de gravă, este intubat, pe ventilaţie mecanică, se află în Terapie Intensivă. Are ca singură traumă hipoxia, nu prezintă alte semne de violenţă. Ştim că a fost scos dintr-o fosă septică, intubat, pentru că se afla în stop respirator. Este un nou născut la termen, de 4 kilograme. Prognosticul este rezervat'', a declarat  dr. Silvia Constantin Dinescu, Spitalul de Pediatrie Galaţi. Femeia a născut de 11 ori până acum. Un copil i-a murit într-un incendiu, iar ceilalţi 9 sunt în grija statului. ”Mama în cauză mai are nouă copii, care sunt în grija statului. Sunt toţi la asistent maternal. Acesta ar fi al zecelea copil, care dacă va supravieţui va fi şi el preluat şi plasat la un asistent maternal'', a spus dr. Ciprian Groza , director adjunct DGASPC Galaţi. Mama copilului este acum internată la spitalul din Tîrgu Bujor. Femeia este cercetata de poliţişti. ”Poliţia a fost sesizată printr-un apel la 112 de către un bărbat din comuna Băleni cu privire la faptul că din WC-ul aflat în spatele locuinţei sale se aud plânsete de copil. Poliţiştii au mers la faţa locului însoţiţi de un echipaj SMURD şi un echipaj de pompieri, aceştia reuşind recuperarea din WC-ul locuinţei a unui copil nou-născut în viaţă. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală a nou născutului de către mamă şi poliţiştii cercetează acum o femeie de 33 de ani pentru săvârşirea acestei fapte'', a explicat Gabriela Costin IPJ Galaţi.La Băleni, tatăl copiilor a refuzat să dea orice detalii legate de ce s-a întâmplat cu copilul. El locuieşte cu femeia intr-un fel de grajd, în curtea părinţilor. Unii vecini susţin că nici soacra femeii nu ştia că aceasta este însărcinată, în timp ce alţii spun că se ştia asta în sat şi nu cred că femeia şi-ar fi aruncat copilul în wc,  şi mai repede merg pe varianta că au apucat-o durerile facerii când s-a dus la WC. Poliţia va stabili ce s-a întâmplat.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu