Numărul apelurilor la Urgenţe s-a dublat în prima zi de Paşte

Marți, 07 Mai 2013 03:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
În noaptea Învierii, serviciile gălăţene de urgenţă au fost solicitate, dar nu la nivelul la care s-a ajuns de Florii. În noaptea de Înviere două persoane, care asistau cel mai probabil la slujbe, una în zona Regiment 11 Siret, alta, de 15 ani, la Catedrală, au ajuns la spital după ce au leşinat. „Am fost solicitaţi şi pentru agresiuni, două persoane au ajuns la spuital, apoi la o femeie care consumase mai mult alcool şi era inconştientă pe o bancă, dar şi la un accident de circulaţie din zona străzii Tecuci, unde victima era un băiat de 14 ani. Au ajuns la Urgenţă şi persoane care făcuseră excese culinare, dar a rămas internată o singură persoană, care a mâncat poate mai multe ouă decât avea voie şi a avut probleme digestive. Cazurile au fost, ca de obicei, multe dar s-au situat la nivelul oricărui sfârşit de săptămână”, a precizat dr. Angel Trifan, medic coordonator UPU SMURD Spitalul de Urgenţă Galaţi.
De duminică şi până luni dimineaţă, situaţia s-a schimbat, numărul apelurilor primite de la gălăţenii care aveau nevoie de serviciile medicale de urgenţă dublându-se. „Am avut acum 104 cazuri, în situaţia în care în acest interval de timp avem în medie 50 de solicitări. Au fost mai multe cazuri de persoane care au băut prea mult, cu 10% mai multe ca de obicei, dar am avut şi solicitări din partea a 10 persoane care au suferit colici biliare pe fondul unui exces de alimentaţie”, a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.
Evident că nu au lipsit nici agresiunile în aceste zile de sărbătoare, la spital ajungând tot felul de victime, de la pădurari bătuţi, la victimele agresiunilor în familie, iar în unele cazuri pe lângă pumni folosindu-se şi lama cuţitului.

A făcut grătar şi a dat foc la case

Pompierii au avut şi ei de lucru în aceste zile libere. Duminică, la miezul nopţii, în zona Barboşi, au luat foc anexele a două gospodării alăturate. „Din primele cercetări reiese că proprietarul uneia dintre gospodării a uitat să stingă corespunzător focul la care făcuse un grătar şi flăcările s-au extins la anexa uneia dintre construcţiile din curte. Din pricina vântului, flăcările au prins şi acoperişul unei alte anexe gospodăresţi din curtea vecină. Incendiul a fost în cele din urmă localizat”, a precizat cpt. Eugen Chiriţă, de la ISU Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu