O femeie din Galaţi, raportată a fi ucisă de COVID-19, este vie în spital Recomandat

Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 16:51
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Situaţie încurcată la Galaţi, unde de la Bucureşti, Grupul de Comunicare Strategică a informat că există al treilea deces în judeţ din cauza COVID-19 - citeşte aici. Este vorba despre o femeie de 82 de ani dintr-un cămin de bătrâni. Femeia are 84 de ani este dintr-un cămin de bătrâni, dar este vie, internată la Spitalul Judeţean.

„Nu există niciun deces la căminul de bătrâni. La Galați avem doar două decese confirmate din cauza coronavirusului. Este o persoană, de sex feminin, de 84 de ani, care este confirmată pozitiv, dintr-un astfel de centru. S-au luat măsuri de instituire a carantinei la acel centru. Măsurile epidemiologice au fost luate, ancheta epidemiologică este în curs. În momentul de față, persoanele care sunt confirmate au fost luate din centrul respectiv şi au fost transferate la Spitalul de Boli Infecțioase. Vor fi luate toate măsurile ca acolo să nu existe și alte cazuri de îmbolnăvire”, a precizat Gabriel Avrămescu, prefectul județului Galați.

Epidemiologii explică cum se va proceda de acum înainte în cămin. „Aici ar trebui, probabil, o dezinfecție de nivel mai înalt și atunci ar trebui grupați, în funcție de contacți, să elibereze o serie de camere să se facă dezinfecția. Urmează aerisire, ventilare, corespunzător metodologiei de realizare. Apoi mutați pacienții și făcut dezinfecție și în partea cealaltă unde au stat. Dacă este o problemă de urgență, măcar folosirea unui dezinfectant de nivel înalt dat prin pulverizare, de tipul microzidului, dar, tot așa, fără pacienți, dar acesta acționează mai rapid, aerisirea este mai rapidă. Deja avem patru pacienți de acolo la Spitalul de Boli Infecțioase, dar ceilalți nu vor putea ieși până când nu se vor face testele. După ancheta epidemiologică vom afla dacă există spații libere, cu ce substanță se poate intra, câți sunt contacți, câţi nu sunt contacți. Ancheta va spune și modalitățile care se vor aplica“, a declarat Mihaela Debita, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Galați.

În acel cămin, care este unul privat, se află peste 100 de bătrâni. Pe surse, aceştia au fost contaminaţi de un angajat al căminului care a fost în excursie în Turcia cu aceleaşi două autocare care au infectat o grămadă de gălăţeni - citeşte aici.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu