O judecătoare din Galaţi, sancţionată disciplinar pentru atitudini nedemne Recomandat

Joi, 17 Martie 2022 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în materie disciplinară, a hotărât cu majoritate, marţi, 15 martie 2022, sancţionarea disciplinară a magistratului Anişoara Cucoş, judecător în cadrul Tribunalului Galaţi, cu diminuarea indemnizaţiei lunare brute cu 25% pe o perioadă de două luni. Sancţiunea se aplică pentru „săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. c) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată”.

Acţiunea disciplinară a fost formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătoarei din Galaţi ca urmare a sesizărilor primite cu privire la comportamentul acesteia faţă de unii avocaţi. De altfel, textul de lege care stă la baza sancţiunii, adică art. 99 lit. c) din Legea nr.303/2004, arată că „atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii” constituie abateri disciplinare.

Hotărârea CSM a fost dată cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

CSM a revocat ieşirea la pensie a judecătoarei până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare.

În data de 03 februarie 2022, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în unanimitate înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a judecătoarei Anişoara Cucoş, Însă la următoarea şedinţă, din data de 10 februarie 2022, CSM a decis revocarea eliberării din funcţie prin pensionare până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu