Percheziţii şi 12 persoane reţinute la Galați, în cazul unor ample înşelăciuni cu ţigări de contrabandă Recomandat

Vineri, 02 Noiembrie 2018 14:41
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Galaţi, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au efectuat 4 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată, furt în formă continuată şi contrabandă. 13 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri, 12 dintre acestea fiind reţinute.

"La data de 1 noiembrie a.c., poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Galaţi, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, cu suportul de specialitate al Biroului de Operaţiuni Speciale Galaţi au efectuat 4 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Galaţi, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată, furt în formă continuată şi contrabandă. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017-2018, 14 persoane cu vârste cuprinse între 14 şi 49 ani, acţionând cu precădere în zona unei pieţe din municipiul Galaţi, ar fi racolat victimele cărora le-ar fi oferit spre vânzare ţigări de contrabandă, în locul acestora înmânându-le colete ce conţineau deşeuri de carton, polistiren şi plastic. În marea majoritate a cazurilor, aceste colete aveau drept «capac» pachete de ţigări de contrabandă. De asemenea, în timpul realizării acestor tranzacţii, persoanele bănuite le-ar fi sustras banii cumpărătorilor care intenţionau să verifice pe loc coletele", a declarat cms. şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe pachete de ţigări de contrabandă, bijuterii, precum şi suma de 22.000 lei. Totodată au fost ridicate şi indisponibilizate 7 autovehicule pe care persoanele în cauză le foloseau pentru transportarea coletelor. 13 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri, 12 dintre acestea fiind reţinute, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de vineri, 02 noiembrie 2018, vor fi prezentate instanţei în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu