Petrecere surpriză emoţionantă pentru un băieţel refugiat, la Valea Mărului Recomandat

Vineri, 11 Martie 2022 15:56
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Surpriză mare pentru Timur, un băieţel refugiat din Ucraina, găzduit la o familie din comuna gălăţeană Valea Marului. Micutul, care a fugit din Odesa alături de mama, mătuşa, fratele şi verişoara lui, a împinit 7 ani, astăzi, 11 martie 2022.
La grădiniţa din Valea Mărului i s-a organizat o petrecere supriză, copiii i-au cântat ”La mulţi ani” şi în ucraineană, a avut tort şi a primit cadouri.

vlcsnap 2022 03 11 13h57m24s108

Timur a fugit din Odesa de câteva zile şi familia lui s-a oprit în comuna Valea Mărului unde la intrare există un panou care anunţă că acolo refugaţii sunt ajutaţi. Stă acum, împreună cu rudele lui, la o familie din sat care îi va găzdui atât timp cât va dura războiului. Astăzi a rămas mut de uimire când la intrarea în grădiniţa din sat i s-a pregătit o super-petrecere. Mama lui, Marina, dar şi bunica Lidia, mătuşa Nataşa, au ţinut să le mulţumească din tot sufletul vălmărenilor, mai ales Danielei, gazda lor care i-a primit în casa ei cu dragoste, dar şi primarului Virgil Doca care a avut grijă să ajungă să stea acolo unde le este bine.
Totul a început când maşina cu care mergeau către Braşov - unde se gândeau să ajungă deşi nu cunoşteau pe nimeni acolo şi doar auziseră de la alţi refugaţi - a oprit în Valea Mărului pentru a primi ajutor la o vulcanizare. Numai că mecanicul şi-a dat seama că maşina are probleme cu direcţia, iar femeiile şi copiii nu ar fi în siguranţă. L-a chemat pe primar, care le-a convins pe refugiate să stea măcar până luni, dacă le va plăcea unde le cazează, că fie timp pentru a se repara mşsina. După ce s-au obişnuit aşa bine cu oamenii locului, chiar dacă nu ştiu limba, refugiaţii au decis că vor rămâne la Valea Mărului unde toţi îi ajută.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu