Prasanta Mishra, noul director general interimar al Combinatului Siderurgic LIBERTY Galaţi Recomandat

Miercuri, 10 Februarie 2021 12:09
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Grupul LIBERTY Steel, parte a GFG Alliance, deţinut de Sanjeev Gupta, lider în industria durabilă, a anunţat miercuri, 10 februarie 2021, numirea lui Prasanta Mishra (foto), un specialist cu experienţă în domeniu, ca Director General interimar al Combinatului Siderurgic LIBERTY Galaţi - România.

„Din decembrie 2020, Prasanta a ocupat funcţia de Director Tehnic la LIBERTY Galaţi. El îi va raporta lui Paramjit Kahlon, Director General pentru Siderurgie Primară şi Minerit Integrat al LIBERTY Steel Group. Prasanta Mishra va avea rolul de a creşte nivelul de producţie al unităţii, până la circa 3 milioane de tone de oţel pe an, de la aproximativ 2 milioane de tone, în 2020.

De asemenea, va colabora cu echipa de la Galaţi pentru a accelera tranziţia Combinatului către neutralitatea amprentei de carbon, prin utilizarea tehnologiilor moderne de fabricare a oţelului, cum ar fi o instalaţie de reducere directă a fierului (D.R.I.), cuptoare cu arc electric şi producerea de electricitate din energie regenerabilă, care vor reduce semnificativ emisiile de CO2 ale Combinatului şi vor crea o afacere mai durabilă.

Prasanta s-a alăturat Grupului LIBERTY la sfârşitul anului trecut, venind de la Stallion Group, unde  a ocupat poziţia de Director Executiv al Premium Steel and Mines şi Platinum Steel Turcia, timp de cinci ani. El aduce cu sine  o experienţă de aproape treizeci de ani în industria siderurgică şi a aluminiului, după ce a deţinut funcţii de conducere operaţionale şi comerciale pentru companii, printre care SAIL Rourkela, Aditya Birla Group, Jindal şi ArcelorMittal. Şi-a început cariera cu Tata Steel şi deţine o diplomă în Inginerie Mecanică la NIT Rourkela şi o Diplomă în domeniul Strategiilor de Afaceri Sustenabile de la Harvard Business School“, se arată într-un comunicat al LIBERTY Galați.

„Sunt foarte mulţumit că Prasanta a făcut un pas în faţă pentru a prelua conducerea echipei LIBERTY Galaţi. Ştiu că experienţa sa tehnică şi operaţională de neegalat, ambiţia sa pentru îmbunătăţirea continuă şi stilul său de gestionare colaborativă vor ajuta echipa de la Galaţi să crească producţia Combinatului şi să impulsioneze procesul de trecere la neutralitatea amprentei de carbon, astfel încât să poată atinge sustenabilitatea pe termen lung”, a declarat Paramjit Kahlon, Director General pentru Siderurgie Primară şi Minerit Integrat al LIBERTY Steel Group.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu