PREMIERĂ: Primele cercetări în domeniul dermatologiei, la Galaţi Recomandat

Marți, 22 Februarie 2022 08:37
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Galaţi, în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase, a fost înfiinţat unul dintre cele mai bune centre din ţară de cercetare în domeniul dermatologiei, format din medici specialişti, profesori universitari, chimişti, farmacişti, biologi şi cercetători din străinătate. În cadrul acestui centru, specialişti din Galaţi, Bucureşti şi Constanţa au demarat primele cercetări în domeniul bolilor de piele, folosind videodermatoscopia, microscopia confocală in vivo şi tomografia în corenţă optică.

„Specialiştii cercetează, în cadrul acestui prim studiu demarat la Galaţi, efectele tratamentelor biologice, create cu ajutorul bioingineriei medicale, folosite în cazurile severe de psoriazis asupra leziunilor cutanate, inclusiv asupra aluniţelor. Deja în cadrul acestui studiu au fost incluşi într-o primă fază 10 pacienţi, iar primele analize au fost deja publicate în reviste internaţionale de prestigiu din domeniu“, a precizat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Centrul de cercetare dermatologică de la Galaţi, înfiinţat în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos”, este dotat cu aparatură medicală unică în România, achiziţionată de către Consiliul Judeţean Galaţi cu fonduri europene.  De altfel, acest centru de cercetare este axat pe inovaţie şi dezvoltare şi beneficiază şi de aportul unor specialişti din Finlanda şi Africa de Sud.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu