Prima rampă de lansare de rachete antigrindină la Tîrgu Bujor

Vineri, 19 Ianuarie 2018 17:01
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Culturile agricultorilor din Tîrgu Bujor şi din mare parte din judeţ vor fi apăraţi, începând de anul acesta, de grindină cu o investiţie importantă pentru, mai exact este vorba de o rampă de lansare a rachetelor antigrindină, care le va asigura protecţia culturilor agricole cu înaltă valoare economică (vii, livezi, sere, etc.) de fenomenele meteorologice periculoase asociate schimbărilor climatice.
Primarul oraşului Tîrgu Bujor ne-a declarat că finanţarea pentru realizarea acestui obiectiv va fi făcută de Ministerul Agriculturii, aprobările fiind deja obţinute. Edilul oraşului a mai afirmat că lucrările vor începe în primăvară şi sunt programate să se încheie la toamnă.
Contactat telefonic, primarul Laurenţiu Viorel Gîdei ne-a declarat: ”Suntem în linie dreaptă în ceea ce priveşte această investiţie, sunt bucuros că se întamplă asta în oraşul nostru pentru că, aşa cum bine se ştie fenomenele meteorologice au stricat de-a lungul vremii multe culturi la noi, aici. Fonduri sunt, nu ne rămâne decât să începem construcţia în sine. Investiţia nu este din bugetul local, ea este finanţată de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Cu această ocazie, vom avea şi 6 noi locuri de muncă”.
Pe lângă Tîrgu Bujor vor beneficia de astfel de rampe de lansare şi comunele Poiana, Nicoreşti, Ghidigeni, Drăguşeni, Corni, Cuca şi Măstăcani. În total, vor fi construite anul acesta 8 astfel de rampe.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu