Prima tranşă de doze de vaccin antigripal gratuit a ajuns la Galaţi Recomandat

Miercuri, 16 Septembrie 2020 13:34
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Este vorba deocamdată doar de 11.160 de doze de vaccin antigripal, iar acestea sunt destinate în primă faza imunizării cadrelor medicale şi apoi se va începe distribuţia către medicii de familie. În acest an, imunizarea antigripală este mult mai importantă, deoarece în perioada rece vor circula atât noul coronavirus, cât şi virusurile gripale. Vaccinarea antigripală va ajuta organismul să nu se infecteze în acelaşi timp şi cu virusul gripal.

„A ajuns în judeţul Galaţi prima tranşă de vaccin antigripal cu distribuire gratuită, care a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii. Prima tranşă pentru judeţul Galaţi este de 11.160 de doze dintr-un total solicitat de 101.365. Celalte doze de vaccin vor ajunge în tranşe în perioada următoare“, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Vaccinul antigripal gratuit este achiziţionat de Ministerul Sănătăţii şi distribuit în ţară către medicii de familie pentru începerea campaniei naţionale de imunizare antigripală ce ar trebuie să înceapă de la sfârşitul acestei luni. Cu acest vaccin se imunizează categoriile la risc în a face boală, este vorba despre cadre medicale şi de îngrijire, angajaţii ai M.A.I. şi MApN, dar şi bolnavii cronici şi persoanele trecute de 65 de ani.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu