Prima zi a caravanei de vaccinare în judeţul Galaţi, un succes Recomandat

Duminică, 31 Octombrie 2021 21:14
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consiliul Judeţean Galaţi şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sf. Ioan” Galaţi au pus pe roţi, începând de duminică, 31 octombrie 2021, o caravană de vaccinare în localităţile judeţului Galaţi. Consiliul Judeţean a alocat deja 12.000 de lei pentru a asigura costurile de transport. Debutul acestei caravane a avut loc în comuna Şendreni. Aici, din cei peste 5.500 de locuitori, doar 25% erau vaccinaţi. 

Cu una dintre cele mai mari incidenţe din jude, 6,68 la mie, în localitate fuseseră înregistrate şi două decese dina ceastă cauză. 

Cei de la primăria din comună au încercat pe toate căile să anunţe oamenii că se pot vaccina chiar la ei în sat. 

”Ne-am folosit de toate mijloacele de comunicare a importanţei acestui vaccin inclusiv pe pagina de internet respectiv pagina de facebook  a primăriei, în biserici şi pe străzi. După cum vedeţi, au dat curs cei bătrâni, cei care nu se pot deplasa, dar şi alte categorii de vârstă”, a spus Zamfira Burlacu, primăriţa din Şendreni. 

La Şendreni, unii săteni au venit cu câteva ore înainte. Iniţial îşi anunţaseră prezenţa 20 de oameni, dar rapid curtea şi holul Primăriei s-au umplut de oameni. Consiliul Judeţean va asigura toate costurile de transport, iar cei de la Spitalul de Copii vor asigura ambulanţa, personalul medical şi materialele necesare pentru vaccinare. 

”Am demarat o campanie mobilă, subliniez mobilă, de vaccinare, care are ca scop să pătrundem în toate colţurile judeţului. Avem comune cu incidenţa mai mare, altele cu incidenţa scăzută, dar sunt şi sate unde nu există nici măcar un dispensar unde să se vaccineze. Până în acest moment avem 20 de primari doritori să venim în comunele lor să facem această vaccinare“, a precizat prof. dr. Aurel Nechita,  coordonator caravană vaccinare. Luni dimineaţă caravana va ajunge în comuna Slobozia Conachi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu