Primarul vrea să rezilieze contractul pentru Jungle Splash, investitorul nu se lasă (GALERIE FOTO)

Luni, 09 Aprilie 2018 00:00
Publicat în Știrea zilei

Sezonul estival bate la uşă, însă nu şi povestea ”Jungle Splash”. Mai exact, Plaja Valurile Dunării concesionată de firma KARAN Business & Finance SRL, nu pare a-şi deschide porţile prea curând, iar gălăţenii vor fi nevoiţi să aleagă alte destinaţii pentru bronzare, relaxare şi bălăceală. Deşi în acest loc ar fi trebuit să-şi facă apariţia până în momentul de faţă un Indoor Baby-land, cluburi de paintball, minigolf, tiroliană, bazine, hotel, etc. se pare că acestea sunt, dar, doar pe hârtie.

Nemulţumirea vine nu doar din partea cetăţenilor, ci şi a municipalităţii sau cel puţin asta reiese din nenumăratele declaraţii făcute public chiar de primarul municipiului Galaţi care spune că a încercat de mai multe ori rezilierea contractului pe care l-au încheiat în urmă cu un an. Potrivit acestuia, pe data de 11 aprilie 2018 expiră termenul de obţinere a autorizaţiei de construcţie pentru ceea ce concesionarul (KARAN Business & Finance SRL) s-a angajat că va face prin caietul de sarcini.

”E a treia sau a patra oară când încercăm rezilierea acestui contract, de fiecare dată când se ajunge în ultima zi de plată a ceea ce are de plătit se plăteşte, dacă e să o privim din punct de vedere al bugetului e o chestie bună doar pentru că bugetul nostru se reîntregeşte cu sume considerabile dacă e să o privim din punct de vedere faptic, într-adevăr nici mie nu-mi convine ca încă o vară să treacă pe lângă noi. Aşteptăm până pe data de 11 aprilie atunci când expiră termenul de obţinere a autorizaţiei de construcţie pentru ceea ce concesionarul s-a angajat că va face prin caietul de sarcini, vom vedea dacă până pe data de 11 va depune toate actele necesare obţinerii autorizaţiei de construcţie, dacă nu, suntem în postura de a ne constitui parte civilă şi a încerca să reziliem în instanţă acest contract. Nu am reuşit să ajung la plajă, să văd cum arată lucrările. Mi s-a comunicat că au fost aduse materiale, pompe pentru bazine, nu am fost, vă spun doar ce mi s-a relatat de către concesionar”, a declarat edilul.

Neculai Gălăţanu, reprezentantul firmei Karan Business & Finance SRL ne-a declarat că documentaţia pentru autorizaţia de construcţie a fost depusă în luna februarie a acestui an şi a durat aşa mult deoarece avizele necesare ce trebuie obţinute în vederea întocmirii documentaţiei pentru autorizaţia de contrucţie au fost obţinute cu greutate. ”Interesul meu este să fac ceva acolo pentru că aceşti bani pe care i-am dat către primărie sunt bani proveniţi dintr-o linie de credit unde eu plătesc dobânzi. Dacă eu nu fac nimic, nu pot să-mi acopăr linia de credit pentru care eu am venit cu nişte aporturi şi garanţii personale, ale mele, ale asociaţiilor, ale firmei. Ori eu nu sunt nebun la cap să-mi pierd garanţiile pentru a face cuiva, oraşului, punga mare plătind concesiunea. Până acum am plătit câteva sute de mii de euro şi deci am intrat într-un tunel în care nu există loc de întoarcere, dar ca să putem face ce ne-am propus, mai trebuie să facem nişte paşi pentru că trebuie să obţinel avizele şi autorizaţiile necesare şi nu eliberez eu. Ei le eliberează, primăria”, ne-a declarat, Neculai Gălăţanu.

Şi Lacul Partidului ar putea fi o variantă viabilă pentru plajă, în următorii ani

”Lacul Partidului”, redenumit în anii '90 ”Lacul Vânători” întră în vizorul municipalităţii drept alternativă în lipsa altui loc de făcut plajă. Întrebat dacă ar putea fi însă o alternativă viabilă, primarul a explicat: ”La Lacul Vânători, e doar o problemă de cartografiere să-i spunem aşa, pe zonele prinse care pot atrage fonduri europene, adică să-l facem exact cum a fost şi cel de la Zătun, din păcate linia de demarcaţie în zona care ar putea atrage fonduri excede acest Lac, el fiind trecut în arealul comunei Vânători. E proprietatea municipiului Galaţi dar este pe raza teritorială a comunei Vânâtori ceea ce în momentul de faţă aşa cum arată lucrurile nu este eligibil. Avem promisiuni din cadrul Ministerului că acestă hartă se poate modifica, am demarat în acest sens demersurile necesare pentru ca Lacul Vânători să poată fi prins în acest proiect pe fonduri europene”.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu