Probleme GRAVE în furnizarea apei potabile, în municipiul Galaţi şi în judeţ

 
Vineri, 21 Aprilie 2017 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societatea APA CANAL S.A. Galaţi a anunţat că începând de ieri, 20.04.2017, orele 15.30, frontul de captare Salcia-Lieşti a fost scos din funcţiune ca urmare a defecţiunilor survenite pe linia aeriană ELECTRICA de medie tensiune 20 kV. Acest eveniment a condus la afectarea alimentării cu apă a localităţilor Umbrăreşti, Barcea, Drăgăneşti, Iveşti, Lieşti, Fundeni, Movileni, Piscu, Tudor Vladimirescu, Independenţa, Aglomerarea Pechea şi la diminuarea rezervei de apă constituite pentru alimentarea municipiului Galaţi. Eforturile ELECTRICA de remediere a situaţiei nu au condus nici până în acest moment la repunerea în funcţiune, cel puţin provizoriu, a frontului de captare Salcia-Lieţti.
Mai mult, în noaptea de 20-21 aprilie 2017, începând cu orele 23,30, urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, a fost afectat şi cel de-al doilea front de captare apă de adâncime din Judeţul Vrancea, respectiv frontul Vadu-Roşca. Prin urmare, subsistemul de alimentare cu apă de profunzime este, în acest moment, scos complet din funcţiune. În noaptea de 20 - 21.04.2017 Societatea Apa Canal SA Galaţi a efectuat manevre pentru a alimenta cu apă din sursa de suprafaţă (Dunăre) toţi consumatorii din municipiul Galaţi.

În această situaţie, până la repunerea în funcţiune a fronturilor de captare, pentru menţinerea continuităţii alimentării cu apă a locuitorilor municipiului Galaţi, începând de astăzi, 21.04.2017, orele 14,00, se va restricţiona alimentarea cu apă a consumatorilor alimentaţi din Staţia de Repompare Fileşti, astfel:
• în intervalul orar 14,00-17,00 se va furniza apă potabilă cu presiune redusă;
• în intervalul orar 17,00-22,00 se va reintra în parametri normali de furnizare apă potabilă;
• în intervalul orar 22,00-05,00 (22.04.2017) se va furniza din nou apă potabilă cu presiune redusă, astfel încât să se refacă rezervelor de apă pentru următoarea zi, în speranţa că ELECTRICA va reuşi să repună în funcţiune fronturile de captare şi se va putea reintra în regim normal de furnizare a apei potabile.

Care sunt consumatorii afectaţi din municipiul Galaţi şi din judeţ

Restricţionarea – reducerea presiunii apei potabile va afecta alimentarea cu apă potabilă la etajele superioare în cazul consumatorilor din arealul cuprins între: str. Gh. Doja, bdul. G. Coşbuc, str. Drumul Viilor, str. N. Mantu, str. Drumul de Centură, Sat Fileşti, Calea Smârdan, respectiv următoarele cartiere, cu străzile adiacente: Cartier Aurel Vlaicu, Cartier Nae Leonard; Cartier Siderurgiştilor Vest, Cartier Micro 14 (inclusiv Viaduct); Cartier I.C.Frimu; Cartier Fileşti; Sat Fileşti, Cartier Micro 38; Cartier Micro 39A; Cartier Micro 39 B; Cartier Micro 39 C; Cartier Micro 40; Cartier Micro 13 B.
Precizăm, de asemenea că, în aria de operare a Societăţii Apa Canal SA Galaţi, din Judeţul Galaţi, lipsa alimentării cu energie electrică a afectat gospodăriile de apă din localităţile: Movileni, Umbrăreşti, Iveşti, Lieşti, Fundeni, Tudor Vladimirescu, Piscu, Slobozia Conachi, Pechea, Smârdan, Balinteşti, Pleşa, Cavadineşti, Bereşti, Tg. Bujor, Moscu, Gârboavele, Cosmeşti. În aceste localităţi, se analizează, de la caz la caz, posibilităţile de alimentare cu apă potabilă, iar acolo unde este tehnic posibil se va proceda la montarea de generatoare pentru suplinirea temporară a lipsei energiei electrice.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu