Profesorii gălățeni vor centre mobile de vaccinare Recomandat

Marți, 23 Februarie 2021 15:22
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Situaţia vaccinării cadrelor didactice s-a discutat aprins în Comisia de Dialog Social care a avut loc astăzi, marți, 23 februarie 2021, la Prefectura Galați. Practic, acesta a fost subiectul principal şi cel care a deschis dezbaterile. Din peste 5.000 de profesori doar 147 erau vaccinaţi la ultima raportare, cea de pe 12 februarie. Peste jumătate doreau din start vaccinarea, dar doar 1.444 s-au putut doar programa efectiv în platformă.

În această situație s-a anunțat că de joi, 25 februarie 2021, se vor amenaja fluxuri separate de vaccinare special dedicate cadrelor didactice. „Se vor realiza, începând de pe 15 martie, trei fluxuri separate de vaccinare pentru cadrele didactice. Unul la centrul de vaccinare de la Sala Siderurgistul, pentru cadrele didactice care au până în 55 de ani, care vor fi vaccinate cu AstraZeneca. Al doilea flux se va deschide la Sala Sporturilor pentru cadrele didactice peste 55 de ani. Al treilea flux se va deschide la centrul de vaccinare al Spitalului de Copii pentru cadrele didactice universitare“, a precizat prefectul judeţului Galați, Eugen Hristache.

1.100 de cadre didactice vor să se vaccineze în acest sistem mai rapid şi dedicat de imunizare. Sistemul de vaccinare este ineficient, spun reprezentanţii dascălilor, care vor vaccinare prin centre mobile. „Profesorii vor să se vaccineze din ce în ce mai mulţi şi aşa cum îmi exprim neîncrederea în capacitatea noastră, a societăţii, de a-i vaccina, se dovedeşte a fi adevărat. Am avut propunerea pentru centre mobile, am promisiunea să se realizeze eventual. Să vedem cum decurg lucrurile de joi cu aceste fluxuri special de vaccinare pentru cadre didactice“, a punctat Lidia Antoniu, preşedintele Sindicatul Învățământului Preuniversitar Galaţi.

Reprezentanţii Inspectoratului Școlar Galați spun că peste 1.000 de profesori se pot şi vor fi vaccinaţi prioritar. Fără programare în platformă. „Flux separat de vaccinare nu reprezintă nimic altceva decât cabine pentru personalul didactic şi auxiliar din învăţământul preuniversitar şi universitar. Se realizează liste în cadrul inspectoratului şcolar şi a universităţii pentru personalul care doreşte să se vaccineze“, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Galaţi.

Reprezentanţii municipalităţii atrag însă atenţia că abia au medici pentru actualele centre de vaccinare și nu ştiu cum se vor descurca cu noile fluxuri. Vreau să trag un semnal de alarmă. Cea mai mare problemă este cea a asigurării personalului medical din aceste centre de vaccinare. Toate spitalele şi-au scos centrele de vaccinare din spital, dacă le cerem medici, nu pot, sunt aglomerați, 256 de medici de familie au regim privat, ei nu participă la vaccinare. Cerem sprijin pentru a rezolva această problemă“, a explicat Sorin Enache, viceprimarul municipiului Galaţi.

La nivelul judeţului Galaţi, 16 cadre didactice şi auxiliare sunt infectare cu noul coronavirus în acest moment.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu