Proiect spectaculos: Pasarelă suspendată pe Faleza Dunării, la Galaţi Recomandat

Luni, 23 Ianuarie 2023 19:18
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunţat că în cadrul proiectului de reabilitare a Falezei Dunării, va fi cuprins şi un  proiect spectaculos ce va viza construirea unei pasarele suspendate care să traverseze zona Trece Bac. 

"În proiectul de reabilitare şi modernizare a falezei, vom redesena întreaga zonă adiacentă şi, ca element de noutate, spectaculos spun eu, vom construi o pasarelă suspendată în zona Trecere Bac, pasarelă care să fluiduzeze traficul. După cum ştiţi, la orele de vârf, acolo se creează ambuteiaje, fiindcă strada se îngustează de la patru la două benzi. Aşa că sunt luate în calcul două variante şi vom vedea care va fi aleasă, în aşa fel încât să ne încadrăm în bugetul pe care îl vom avea la dispoziţie", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, la Pro Lider FM, în emisiunea "Ediţie specială”.

"Ne gândim la o pasarelă suspendată, care va face legătura între Faleza Superioară şi strada care urcă spre Turnul de televiziune. Se va urca pe acest pod în zona unde bulevardul falezei se îngustează la două benzi, iar descărcarea se va face mai sus de noul sens giratoriu, cel care facilitează circulaţia spre Plaja Dunărea. Aceasta este varianta mai scumpă.

Varianta ceva mai ieftină va presupune construcţia unor bretele cu descărcare exact în sensul giratoriu de la plajă. Această variantă de lucru va presupune străzi lărgite şi vorbim aici de bulevardul Cloşca şi strada care urcă spre Turnul TV. Va fi reconfigurat şi sensul giratoriu de la Trecere Bac", a explicat Ionuţ Pucheanu, primarul Municipiului Galaţi.

Edilul şef a mai afirmat că, indiferent de disponibilităţile bugetare, zona de la Trecere Bac va fi reconfigurată complet. 

"Ca bani, întregul proiect al Falezei, care cuprinde şi această pasarelă de fluidizare a traficului, îl estimăm la cel puţin 30 milioane de euro, banii urmând să fie atraşi din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) din actualul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene. Eu sper să obţinem o sumă mai mare, dar am convingerea că vom reuşi să atragem măcar cei 30 milioane de euro pentru că, vă reamintesc, anul trecut, am obţinut tot de la UE bani pentru proiectul tehnic al falezei, care este în curs de execuţie, ori nu cred că ne-au dat atâţia bani pentru un proiect pe care nu au de gând să îl finanţeze în continuare", a conchis primarul Galaţiului, la Pro Lider FM.

FOTO: George Nica

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu