Puntea de legătură dintre oraş şi Combinat va fi impracticabilă de azi

Vineri, 28 Iunie 2013 03:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Deşi a fost folosit de-a lungul anilor în cea mai mare parte de către angajaţii Combinatului sau pentru transportul anumitor produse către sau de la Combinat, Viaductul care face legătura între fostul colos siderurgic şi oraş nu va fi reabilitat cu niciun leu de la ArcelorMittal Galaţi. Potrivit informaţiilor noastre, în urmă cu câteva săptămâni reprezentanţi din conducerea Primăriei, respectiv viceprimarii Radu Cosca şi Florin Popa, dar şi citymanagerul Aurel Vlaicu, s-au întâlnit cu reprezentanţi ai conducerii Combinatului, printre care s-a aflat şi directorul de investiţii, Bogdan Grecu, unul dintre subiectele discutate fiind cel legat de reabilitarea Viaductului. Reprezentanţii Combinatului au afirmat în cadrul întâlnirii că situaţia unităţii ar fi una grea şi că nu ar avea resurse financiare pentru a contribui la reabilitarea Viaductului, aşa cum au dorit reprezentanţii Primăriei. În condiţiile în care conducerea Combinatului solicită statului român obţinerea unor facilităţi, este greu de înţeles de ce nu pot contribui financiar la reabilitarea unui obiectiv care face legătura între unitate şi oraş.
Aşa cum ziarul nostru a relatat în premieră acum câteva luni, starea Viaductului s-a deteriorat de-a lungul ultimilor ani, acesta reprezentând o bombă cu ceas, potrivit declaraţiei făcute recent de liderul sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber. Circulaţia pe Viaduct urmează să fie oprită de azi, iar acesta să intre în conservare, urmând ca Primăria să comande un studiu la un institut de la Bucureşti din care să reiasă dacă sunt necesare lucrări capitale sau doar de modernizare. Rămâne de văzut dacă, în condiţiile în care viaductul va intra în conservare pe o anumită perioadă, degradarea acestuia nu va continua, ţinând cont de faptul că fierul vechi reprezintă un „punct de atracţie” dacă Viaductul nu va fi păzit. Odată cu oprirea circulaţiei în zonă, Viaductul va fi „înlocuit” cu drumul care duce la Fileşti şi care a fost recent asfaltat, aşa cum v-am anunţat acum câteva săptămâni, lucrările fiind executate de ICMRSG.

Ce spune Primăria

Primăria Galaţi a anunţat că de azi, de la ora 9.00, Viaductul spre Combinatul Siderurgic va fi închis circulaţiei, restricţia de circulaţie fiin valabilă pentru orice fel de autovehicul, inclusiv tramvaie, dar şi pentru pietoni şi biciclişti. Rutele de acces alternative spre şi dinspre Combinat sunt prin strada Smârdan/ DJ 251 sau prin strada Brăilei/ DN2B. Tramvaiele vor avea capăt de linie la depoul Transurb din strada Combinatului.
„Urmează ca în cel mai scurt timp să fie evaluată oportunitatea actualizării ultimelor expertize tehnice efectuate la Viaduct şi apoi, după parcurgerea procedurilor de atribuire, să fie demarate lucrările de reabilitare. Pentru prima etapa a reabilitarii, prin Bugetul Municipiului Galaţi pe anul 2013, adoptat în urma cu trei luni, a fost alocată suma de 1.272.000 lei. Reamintim că în luna octombrie anul trecut Consiliul Municipiului Galaţi a adoptat Hotărârea de Consiliu nr. 106, care a aprobat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru reabilitarea Viaductului Sidex – etapa I”, informează Primăria prin intermediul unui comunicat.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu