Razie printre pescari pe Faleza Inferioară a Dunării

Vineri, 26 Aprilie 2013 03:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Aproape 100 de gălăţeni care pescuiau pe Faleza Inferioară a Dunării şi în zona Bac-ului, chiar dacă ştiau că este prohibiţie, au avut neplăcuta surpriză de a se trezi cu echipele de control ale celor de la Agenţia de Pescuit şi Acvacultură şi de jandarmi. O mare parte a pescarilor au şi fugit când au văzut jandarmii, unii chiar au luat-o prin păduricea din zonă, numai să scape de control. Alţii nu avut acelaşi noroc şi l-au luat pe NU în braţe şi s-au ales fie  cu amenzi, fie cu avertismente. Un gălăţean a dat de trei ori date false de identitate când a fost întrebat cum îl cheamă, aşa că a ajuns la sediul Jandarmeriei pentru identificare.
„Tocmai pe mine m-au găsit din atâţia? Amenda nu o plătesc, că nu am plătit niciuna până acum”, spunea bărbatul. Cei de la Agenţia de Pescuit şi Acvacultură spun că aceste razii sunt singurele modalităţi prin care ar putea să cureţe Faleza de pescarii care au uitat că e prohibiţie.
„Inspectorii Agenţiei pentru Pescuit şi Acvacultură au întreprins o acţiune de control în vederea respectării ordinului de prohibiţie împreună cu Jandarmeria Galaţi şi cu agenţii de pază ai Asociaţiei de Pescuit din Galaţi. Am dorit să atragem atenţia pescarilor găsiţi pe malul Dunării că în această perioadă este interzis pescuitul. Aceste acţiuni s-au repetat şi în zilele care au trecut, când s-au dat mai ales avertismente, dar astăzi am trecut la aplicarea unor amenzi mai consistente pentru că se pare că pescarii nu înţeleg că trebuie în această perioadă să păstreze undiţele acasă. Vom continua aceste acţiuni şi în zilele următoare, astfel încât să reuşim să curăţăm Faleza de pescari. Minimul amenzii este de 600 de lei sau 300 de lei plătibili în 48 de ore. Este adevărat că nu e o situaţie confortabilă, dar se pare că este o măsură necesară pentru a implementa respectarea acestui ordin de prohibiţie. Nu vom stopa braconajul, dar vom încerca să obligăm populaţia să respecte reglementările”, a declarat Vasile Bocăneală de la Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură.
15 persoane au fost depistate de jandarmi şi amendate.
„Am depistat un număr de 15 persoane ce pescuiau pe malul Dunării, acestora fiindu-le întocmite procese verbale de contravenţie de către echipa de control. O persoană este condusă în acest moment la sediul Inspectoratului de Jandarmi pentru identificare, deoarece aceasta a furnizat echipei de control date false”, a precizat Cătălin Bădin de la IJJ Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu