Recolte bogate, meşteri renumiţi şi artişti vestiţi la Tărgul de Toamnă 2019 (FOTO) Recomandat

Sâmbătă, 21 Septembrie 2019 00:00
Publicat în Știrea zilei

Cea de-a XVIII-a ediţie a "Târgului de Toamnă" şi-a deschis oficial porţile, vineri, 20 septembrie 2019, în acorduri de muzică populară şi paşii de dans ai micilor dansatori de la o grădiniţă din Galaţi, iar gălăţenii prezenţi în Piaţa Centrală au fost invitaţi la horă de către ansamblul de dansuri populare coordonat de Virgil Tăbuş. Renumitul artist popular Paul Buţă, îmbrăcat în frumosul port popular românesc din zona Covurluiului, în calitate de prezentator, a dat tonul acestor trei zile de sărbătoare a recoltelor autohtone.

Momentului muzical folcloric i-a urmat seria de alocuţiuni ale oficialilor din fruntea administraţiei locale. Directorul Administraţiei Pieţelor Agroalimentare, Viorica Sandu, a ţinut să precizeze că ediţia din acest an este una specială deoarece se împlinesc 18 ani de când Piaţa Centrală găzduieşte acest eveniment, iar primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, directorul Direcţiei Agricole Galaţi, Valentin Huciu, au îndemnat gălăţenii să vină să cumpere cu încredere de la producătorii care participă la târg şi care oferă gălăţenilor produse gustoase şi sănătoase. Secretarul de Stat în Ministerul Agricuturii, Floricel Dima, prezent la eveniment, a încurajat producătorii să continue activitatea pe care o desfăşoară, amintind facilităţile oferite de stat pentru producătorii agricoli cum ar fi programul de sprijin pentru tomate, dar şi pentru usturoi, dar şi de alte programe şi subvenţii de care pot beneficia agricultorii.

Pe toată perioada târgului, sute de producători şi comercianţi au venit la târg cu produse de origine românească proaspete şi de calitate bună. Vitrinele cu peşte şi produse piscicole erau asaltate de cumpărători de la primele ore, tarabele apicultorilor gălăţeni şi a comercianţilor de flori şi aranjamente florale de o bogaţie a culorilor aparte erau îndelung admirate, iar tarabele cu legume şi fructe atrăgeau cumpărătorii ca un magnet. Din piaţă nu lipsesc nici produsele făinoase şi patiserie care îţi îmbiau simţurile cu aromele deosebite, vitrinele cu carne (inclusiv de porc), lactate şi preparate din carne în varii sortimente, dar şi standuri pline cu dulceţuri sau compoturi. Producătorii de must şi vin din judeţ îşi prezentau mărfurile expuse şi îndemnau cumpărătorii să guste înainte de a cumpăra, iar pe scena amplasată special pentru acest eveniment, cântăreţi de muzică populară de renume, precum Lucian Vintilescu, Mioara Velicu, Gelu Voicu, Constantin Bahrin, Aurică Totolici, Mandola Munteanu şi Marieta Ion, încântă cumpărătorii care luaţi de valurile muzicii au lăsat sacoşele jos şi au încins câte o horă sau sârbă.

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu