Regulamentul de funcţionare al Clubului Sportiv Municipal, în dezbatere publică

Vineri, 06 Aprilie 2018 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La mai puţin de o lună de zile după ce primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu declara că în scurt timp va înfiinţa Clubul Sportiv Municipal Galaţi astfel încât toate discuţiile aprinse legate de finanţarea cluburilor sportive din Galaţi să nu mai aibă temei, iată că pe site-ul primăriei a fost lansat în dezbatere publică Regulamentul de organizare şi funcţionare a Clubului Sportiv Municipal Galaţi.

”Primăria îşi va deschide propriul club de sport, care va îngloba toate ramurile sportive. În modul acesta, toţi cei care vor dori să practice sport, se vor putea înscrie şi vor fi degrevaţi în totalitate de plata oricăror taxe, pentru că, în momentul de faţă, copii - după cum bine ştim - trebuie să plătească pentru echipamente, deplasări, antrenamente. Toate acestea vor fi puse la dispoziţie de către Primăria Municipiului Galaţi. Vom avea antrenori, vom face tot posibilul ca acele cluburi deja existente şi care vor achiesa la această construcţie să nu-şi piardă nici componenţa şi nici locul pe care-l ocupă în campionate şi nici liga în care activează în momentul de faţă. Dacă sunt trei cluburi de handbal, vom avea o singură echipă de handbal a municipalităţii. Dacă un club vrea să activeze în continuare, va trebui să-şi găsească finanţare de la privaţi. Totul se va face conform legii, eu spun că e de bun augur, prin urmare intrăm şi noi în rând cu lumea”, a declarat primarul, Ionuţ Pucheanu.

Potrivit regulamentului supus dezbaterii publice, Clubul Sportiv Municipal Galaţi va avea ca scop ”obţinerea de performanţe sportive, în competiţiile sportive interne şi internaţionale, precum şi promovarea imaginii municipiului Galaţi în societatea civilă prin participarea la activităţi sportive, precum şi în cadrul evenimentelor speciale de relaţii publice precum şi ”promovarea ramurilor de sport, ca discipline individuale şi pe echipe, fotbal, futsal, baschet, handbal, volei, nataţie, şah, arte marţiale, hochei, patinaj artistic, patinaj viteză, box, rugby”.
În cadrul Clubului Sportiv Municipal Galaţi vor funcţiona următoarele secţii pe ramură de sport, ca discipline sportive individuale şi pe echipe, astfel: individuale (şah, box, nataţie, patinaj viteză) şi pe echipe (fotbal, futsal, baschet, handbal, volei, nataţie, arte marţiale, hochei, patinaj artistic, rugby).

Numirea şi eliberarea din funcţie a Preşedintelui Clubului Sportiv Municipal Galaţi se va face de către Consiliul Local Galaţi la propunerea Primarul Municipiului Galaţi, conducerea executivă fiind asigurată de preşedintele şi şefii de secţii sportive. Organul de conducere deliberativ va fi Consiliul Director care va avea următoarea componenţă: Preşedintele Clubului Sportiv Municipal Galaţi, un reprezentant din partea aparatului de specialitate al Primarului şi trei reprezentanţi ai Consiliul Local al municipiului Galaţi.

Regulamentul supus dezbaterii publice poate fi descărcat de AICI, iar propunerile şi sugestiile pot fi depuse zilnic până la data de 12 aprilie, prin formularul online de pe site-ul Primăriei ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail comunicare@primariagalati.ro sau prin poştă, pe adresa instituţiei din Galaţi, Str. Domnească nr. 54 sau la Registratura Generală din Galaţi.

Reamintim că, prin votul aleşilor locali, 29 de cluburi sportive au primit finanţare pe anul în curs de la bugetul local, în valoare de 4,7 milioane de lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu