Reţelele electrice din judeţul Galaţi vor fi modernizate, în 2019, cu peste 7 milioane de euro Recomandat

Vineri, 01 Martie 2019 14:28
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Galaţi a prezentat, în cadrul şedinţei ordinare a Comisiei de Dialog Social Galaţi desfăşurată la Prefectura Galaţi, săptămâna aceasta, cauzele şi măsurile în ceea ce priveşte întreruperile furnizării energiei electrice la nivelul judeţului Galaţi. Potrivit SDEE Galaţi, în perioada 01 ianurie - 31 decembrie 2018, în instalaţiile electrice de distribuţie ale SR Galaţi s-au produs 403 de incidente şi 14.033 de deranjamente. Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, se înregistrează o scădere cu 15% a numărului de incidente şi o scădere cu 16% a numărului de deranjamente. Principalele cauze ale incidentelor produse sunt: uzura şi îmbătrânirea materialelor (206 de incidente), condiţii meteorologice deosebite (84 de incidente) şi cauze exterioare gestionarului de instalaţii (79 de incidente).

Astfel, pentru îmbunătăţirea calităţii serviciului de distribuţie şi îmbunătăţirea gradului de continuitate în alimentarea cu energie electrică s-au luat următoarele măsuri: Programarea unor lucrări de modernizare a reţelelor electrice din judeţul Galaţi; Atenţia sporită la eliberea avizelor de amplasament, în special pentru lucrările care se execută în municipiul Galaţi, pentru evitare deteriorării cablurilor subterane şi apariţia de incidente; Asigurarea prin Programul anul de mentenanţă pe anul 2019 a unor valori semnificative pentru mentenanţa predictivă în detrimentul mentenanţei corective; Identificare şi eleiminarea punctelor slabe din reţelele electrice ale judeţului Galaţi.

În ceea ce priveşte modernizarea reţelelor electrice, lucrările ce vor fi demarate în 2019 vizează următoarele locaţii şi proceduri:
- Trecerea la 20kV municipiul Galaţi - zona Valea Oraşului, judeţul Galaţi (PTM Apolon, PTM 0238 Griviţei);
- Modernizare statii de transformare 110/MT din cadrul SDEE Munteania Nord - înlocuire transformare de putere 110/MT - SDEE Galaţi;
- Modernizare PT-uri municipiul Galaţi zona Ţiglina 1, municipiul Galaţi;
- Modernizare şi integrare în SCADA în Staţia 110/6kV SNG;
- Modernizare reţele electrice aferente PTA-uri comuna Vânători, judeţul Galaţi;
- Modernizare reţea JT aferentă PTA 20/0,4kV Roşcani nr. 2, Pleşa, Oancea nr. 4, judeţul Galaţi;
- Trecerea la 20kV reţele 6kV municipiul Tecuci, etapa III - cartier Nicolae Bălcescu, cartier Gheorghe Petraşcu şi cartier Criviţeni, judeţul Galaţi;
- Modernizare Staţia 110/20kV ICM Tecuci şi integrare în SCASA, judeţul Galaţi;
- Modernizarea reţele electrice muncipiul Tecuci - strada Dacia colt cu strada Vrancei, judeţul Galaţi;
- Extindere şi modernizare în Staţia Tecuci 110/20/6kV, judeţul Galaţi;
- INT localitatea MAtca - zona PTA Matca 7, PTA Matca 13, PTA Matca 14, PTA Matca 15, judeţul Galaţi;
- INT localiatea Fîrţăneşti, zona Vest, judeţul Galaţi;
- INT Şerbăneşti, comuna Lieşti, judeţul Galaţi.
Investiţiile se vor ridica la suma de aproximativ 34 milioane de lei adică peste 7 milioane de euro.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu